Σε ένα ματς που τα είχε  όλα, ο Ατρόμητος νίκησε 3-2 τον Αστέρα Τρίπολης, με τον Κουλούρη να χαρίζει μια ακόμα νίκη στην ομάδα του και να την κρατά στην κορυφή, μαζί με τον ΠΑΟΚ!
Ο Κουλούρης λύτρωσε την ομάδα του στο 88', ενώ ο ίδιος είχε κάνει και το 1-0. Ο Βαλιέντε ισοφάρισε αρχικά για τον Αστέρα, πριν ο Μουνάφο με αυτογκόλ δώσει εκ νέου το προβάδισμα στον Ατρόμητο, με τον Μανιά να κάνει το 2-2, πριν ο Έλληνας επιθετικός μιλήσει στο φινάλε για τους Περιστεριώτες!
Έτσι έπαιξαν
Ο Νταμίρ Κάναντι κατέβασε τον Ατρόμητο με 4-2-3-1. Ο Μέγιερι ήταν στο τέρμα, με τους Σάκιτς, Χατζηισαΐα, Ρισβάνη, Γιαννούλη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς, δεξί εξτρέμ ήταν ο Μπρούνο, αριστερό ο Ουγκράι, δεκάρι ο Βασιλακάκης και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Κουλούρης.
Από την πλευρά του ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του επίσης με 4-2-3-1. Ο Αθανασιάδης ήταν στο τέρμα, με τον Βλάχο στα δεξιά και τον Άνχελ αριστερά, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης στα στόπερ. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μουνάφο, Βαλιέντε, ο Τόνσο ήταν το δεκάρι, δεξιά βρέθηκε ο Καλτσάς, αριστερά ο Τσιλιανίδης και στην κορυφή βρέθηκε ο Μανιάς.
Δυνατό ξεκίνημα ο Αστέρας, τις ευκαιρίες ο Ατρόμητος
Δύο όψεις είχε το πρώτο ημίχρονο στο Περιστέρι. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αστέρα να έχει την υπεροχή στο πρώτο 20λεπτο, αλλά να μην δημιουργεί κάποια μεγάλη φάση. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν σωστά για την φάση στο 8' όταν ο Τσιλιανίδης πέρασε στον Μανιά που έβγαινε απέναντι στον Μέγιερι, αλλά ο επόπτης λανθασμένα υπέδειξε οφσάιντ.
Από το 20' και μετά, ο Ατρόμητος επέβαλε τον ρυθμό του στο γήπεδο και δημιούργησε τις πρώτες καλές στιγμές της αναμέτρησης. Αρχικά στο 20', ο Αθανασιάδης έκανε τεράστια απέκρουσε στο πανέμορφο σουτ του Βασιλακάκη, ενώ στο 29' ο Ουγκράι από κοντά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 32' ήταν η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του Ατρόμητου, πριν το γκολ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ κι άστοχη έξοδο του Αθανασιάδη, ο Βασιλακάκης από κοντά με προβολή προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα άουτ.
Δύο λεπτά αργότερα, ο Τριανταφυλλόπουλος πήρε κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ Τόνσο κι έστειλε την μπάλα άουτ. Σε μια φάση ωστόσο που ο πρώτος βοηθός έκανε ακόμα ένα λάθος, μιας και ο Έλληνας αμυντικός ήταν σε θέση οφσάιντ, κάτι που δεν υποδείχθηκε.
Κουλούρης από τα 11 βήματα, μοιραίος ο Τόνσο
Το τελευταίο πεντάλεπτο στο Περιστέρι ήταν απολαυστικό. Αρχικά στο 40', οι γηπεδούχοι ζητούν πέναλτι σε τράβηγμα του Βαλιέντε στον Μπρούνο με τον Τσαμούρη να μη δίνει κάτι, σε αντίθεση με ό,τι έκανε ένα λεπτό αργότερα. Ο Κουλούρης ανατράπηκε καθαρά από τον Αθανασιάδη και ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα.
Ο Έλληνας επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Αθανασιάδη, που έπεσε σωστά και βρήκε την μπάλα, κάνοντας το 1-0. Το ημίχρονο όμως έκλεισε με τον Αστέρα να έχει την δική του μεγάλη στιγμή για να σκοράρει. Ο Βαλιέντε βρήκε κάθετα τον Τόνσο μέσα στην περιοχή, αλλά αυτός δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Μέγιερι που με το αριστερό πόδι κράτησε το προβάδισμα για τον Ατρόμητο.
Τα είχε όλα η επανάληψη!
Ένα πανέμορφο, απ' όλες τις απόψεις, δεύτερο ημίχρονο είδαμε στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος στο 50' φωνάζει για γκολ στη σέντρα σουτ του Ουγκράι που έβγαλε ο Πασαλίδης στη γραμμή, με την μπάλα να φαίνεται να έχει περάσει την γραμμή σε μια πολύ δύσκολη ωστόσο φάση. Στην επόμενη φάση που είχε το ματς, ο Αστέρας έφτασε στην ισοφάριση.
Στο 57', ο Βαλιέντε έπιασε ένα τρομερό σουτ κι έστειλε την μπάλα στο αριστερό παράθυρο του Μέγιερι για το 1-1. Η ισοφάριση όμως κράτησε μόνο για λίγο, μιας και ο Ατρόμητος στην πρώτη φάση που δημιούργησε μετά την γκολάρα του Βαλιέντε, βρήκε το 2-1.
Ο Γιαννούλης ήταν που εκτέλεσε το φάουλ στο 61' και ο Μουνάφο άθελά του με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του. Όμως, ο Αστέρας μέσα σε δύο τρία λεπτά κατάφερε να φέρει το ματς και πάλι στα ίσα!
Αρχικά, ο εξαιρετικός Μέγιερι έσωσε το σουτ του Μανιά, αλλά από το κόρνερ που παραχώρησε ο επιθετικός του Αστέρα στο 64' ισοφάρισε, μετά από κεφαλιά πάσα του Τόνσο.
Μπορούσαν να το πάρουν και οι δύο, το πήρε ο Κουλούρης!
Από εκεί κι έπειτα τόσο ο Ατρόμητος, όσο κι ο Αστέρας θα μπορούσαν να φύγουν με τη νίκη από το Περιστέρι. Στο 72' ο Κουλούρης δεν βρήκε με προβολή από κοντά την μπάλα, ενώ στο 80' ο Μανιάς έπεσε και πάλι πάνω στον Μέγιερι που έσωσε το σουτ του.
Τελικά αν κι όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα μείνουν στο 2-2, στο 88' ήρθε η λύτρωση για τον Ατρόμητο! Ο Ούμπιδες, εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο Αθανασιάδης απέκρουσε κι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του, με την μπάλα στη συνέχεια να πηγαίνει στον Χατζηισαΐα ο οποίος με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Κουλούρη κι εκείνος με νέα κεφαλιά προ κενής εστίας διαμόρφωσε το τελικό 3-2.
Στα λεπτά που απέμεναν, ο Ατρόμητος έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μάντσον με δεύτερη κίτρινη, αλλά ο Αστέρας δεν βρήκε κάποια φάση για να πάρει τον βαθμό. Έτσι, το 3-2 έμεινε μέχρι τέλους με την ομάδα του Κάναντι να παραμένει στην κορυφή του πρωταθλήματος, παρέα με τον ΠΑΟΚ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.