Με την παρουσία στρατού απειλεί να ανακόψει τους χιλιάδες μετανάστες που έχουν ξεκινήσει από την Κεντρική Αμερική και κατευθύνονται προς τις ΗΠΑ ο Αμερικανός πρόεδρος.
Με ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ειδοποίησε τις ένοπλες δυνάμεις και τις ομοσπονδιακές μεθοριακές Αρχές ότι ένα καραβάνι μεταναστών δημιουργεί κατάσταση «εθνικής έκτακτης ανάγκης» και προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα αρχίσουν να μειώνουν την οικονομική ενίσχυση που στέλνουν προς τις περιοχές αυτές.
«Δυστυχώς φαίνεται ότι η Αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις του Μεξικού είναι ανίκανες να σταματήσουν το Καραβάνι το οποίο κατευθύνεται προς τα Νότια Σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ειδοποίησα τη Συνοριακή Περίπολο και τις Ένοπλες Δυνάμεις ότι αυτό είναι μια κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης. Πρέπει να αλλάξουμε τους νόμους», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.
Sadly, it looks like Mexico’s Police and Military are unable to stop the Caravan heading to the Southern Border of the United States. Criminals and unknown Middle Easterners are mixed in. I have alerted Border Patrol and Military that this is a National Emergy. Must change laws!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 22, 2018
«Η Γουατεμάλα, η Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τους ανθρώπους από το να φύγουν από τη χώρα τους και να έρχονται παράνομα στις ΗΠΑ. Επομένων θα ξεκινήσουμε άμεσα την περικοπή ή τη σημαντική μείωση της εξωτερικής βοήθειας που συνήθως λαμβάνουν», συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Guatemala, Honduras and El Salvador were not able to do the job of stopping people from leaving their country and coming illegally to the U.S. We will now begin cutting off, or substantially reducing, the massive foreign aid routinely given to them.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 22, 2018
Οι μετανάστες στο καραβάνι εξηγούν ότι προσπαθούν να ξεφυγούν από τη φτώχεια και τη βία που έχουν μετατρέψει την περιοχή σε ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο.
Ένας από τους διοργανωτές του καραβανιού, ο Ντένις Ομάρ Κοντρέρας, δήλωσε ότι ο Τραμπ πρέπει να σταματήσει να κατηγορεί τους μετανάστες ότι υποθάλπτουν τρομοκράτες.
«Δεν υπάρχει ούτε ένας τρομοκράτης στο καραβάνι. Είμαστε όλοι από την Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα και τη Νικαράγουα. Και απ' όσο γνωρίζω, δεν υπάρχουν τρομοκράτες σε αυτές τις τέσσερις χώρες, εκτός από τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις ».
Περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι στο καραβάνι των μεταναστών 
Το «καραβάνι» των μεταναστών από χώρες της Κεντρικής Αμερικής που κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ περιλαμβάνει περισσότερους από 7.000 ανθρώπους, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.
«Το καραβάνι περιλαμβάνει 7.233 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους προτίθενται να συνεχίσουν την πορεία τους προς τον Βορρά» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΗΕ, Φαρχάν Αζίζ Χακ, και υπογράμμισε την αναγκαιότητα να «τους συμπεριφερθούν με σεβασμό και αξιοπρέπεια».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.