Περιβαλλοντικό Περίπατο στο Κτήμα Συγγρού διοργάνωσαν με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), οι Δήμοι Αμαρουσίου και Κηφισιάς και το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.), σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον».

Περπατάμε και αθλούμαστε ήταν το σύνθημα αυτής της δράσης πεζοπορίας που πραγματοποιήθηκε σε μια κυκλική διαδρομή στο καταπράσινο κτήμα που βρίσκεται στα όρια των δήμων Κηφισιάς και Αμαρουσίου, στην οποία συμμετείχαν ευαισθητοποιημένοι πολίτες, φίλοι του Δάσους, περιπατητές, εθελοντές και μαθητές σχολείων.

Από πλευράς στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς Ευάγγελος Αυλήτης.

Συμμετείχαν οι Ομάδες Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Αμαρουσίου και Κηφισιάς, καθώς και η Εθελοντική Ομάδα των Φίλων του Δάσους.

Συμμετείχαν Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια από το Μαρούσι και Δημοτικά Σχολεία από την Κηφισιά.

Μετά το πέρας της δράσης ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Με σύμμαχο τον καλό καιρό είχαμε σήμερα τη χαρά να διοργανώσουμε μια δράση εύκολης πεζοπορίας, σε ένα ιδιαίτερα προσβάσιμο για το ευρύ κοινό δάσος, αυτό του κτήματος Συγγρού.

Στόχος μας για άλλη μία φορά είναι να φέρουμε τους συμπολίτες μας, αλλά κυρίως τη νέα γενιά μέσω των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κοντά στη φύση και να αναδείξουμε τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει ο υγιεινός τρόπος ζωής και η άθληση στο δάσος.

Όσον αφορά τους μαθητές ήταν μία ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το γειτονικό τους δασικό οικοσύστημα και να έρθουν σε επαφή με το ευρύτερο φυσικό περιβάλλον. Με αυτό τον τρόπο θα αναγνωρίσουν το δάσος ως ζωντανό και ισότιμο κομμάτι του φυσικού συνόλου που τους περιβάλλει αναπτύσσοντας στάση σεβασμού και προστασίας απέναντί του.

Προσπαθούμε οι δράσεις που κάνει ο Σύνδεσμος μας όταν συμμετέχουν μαθητές, να συμβάλλουν στη βιωματική εκπαίδευση των νέων παιδιών έτσι ώστε μελλοντικά ελπίζουμε να αναπτύξουν στάση υπευθυνότητας και να επιδείξουν εθελοντισμό απέναντι στο δάσος, αλλά και στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος γενικότερα.

Θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους και τις εθελοντικές ομάδες που και σε αυτή τη δράση ήταν κοντά μας».  

Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γιάννη Σπανολιό και κ. Γιώργο Κεραμιτζόγλου από τον ΣΚΑΙ, για την πολύτιμη στήριξή του σε όλες  τις δράσεις του ΣΠΑΠ.

Ένα ευχαριστώ τέλος στους εθελοντές του ΣΠΑΠ, οι οποίοι με την ενεργό συμμετοχή και το ζήλο τους συνέβαλαν αποφασιστικά στην πραγματοποίηση της σημερινής δράσης.  

Ο Σ.Π.Α.Π. ευχαριστεί ιδιαίτερα τους χορηγούς της δράσης αλλά και τις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΧΤΥΠΟΣ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΘΕΣΗ, ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, MyOta και VrilissiaNews.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.