Νέα Δημοκρατία (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Καταγγελία σχετικά με τα σενάρια για έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., κάνει η Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης της, μετά το τέλος συνάντησης που είχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών (ΠΟΑΞΙΑ) με τους αντιπροέδρους του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη και Αδωνι Γεωργιάδη.
«Η αποχωρούσα κυβέρνηση, δρομολογεί ως φαίνεται έκτακτες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, με σκοπό να αλώσει κομματικά και τη δημόσια τάξη. Σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί εν κρυπτώ και Προεδρικό Διάταγμα για να προχωρήσει σε έκτακτες κρίσεις το αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ γνωρίζει ότι ούτως ή άλλως θα γίνουν τακτικές τον Ιανουάριο του 2019», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει πως «για τις μεθοδεύσεις αυτές», η ηγεσία της ΠΟΑΞΙΑ ζήτησε και είχε σήμερα συνάντηση με τους αντιπροέδρους της Νέας Δημοκρατίας.
«Οι αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους της ΠΟΑΞΙΑ ότι η επόμενη κυβέρνηση θα δώσει στην αστυνομία όλες τις δυνατότητες για να επιτελέσει την αποστολή της. Κατέστησαν παράλληλα σαφές, ότι η Νέα Δημοκρατία θα αξιοποιήσει κάθε μέσο που διαθέτει από τη θέση της, προκειμένου η ηγεσία της αστυνομίας να μην καταστεί παράρτημα της Κουμουνδούρου. Σε κάθε δε, περίπτωση, η επόμενη κυβέρνηση θα αξιολογήσει τις κρίσεις και τις μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει η Πειραιώς.
Η απάντηση του υπ. ΠΡΟ.ΠΟ: Η ΝΔ κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια
Απαντώντας το υπ. Προστασίας του Πολίτη εγκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επί δεκαετίες χρησιμοποίησε τα Σώματα Ασφαλείας ως κομματικό λάφυρο και «κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια».
Η ανακοίνωση:
«Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που για δεκαετίες χρησιμοποίησε τα Σώματα Ασφαλείας ως κομματικό λάφυρο απογειώνοντας το μοντέλο του πελατειακού κράτους.
Ουδέποτε δημιούργησε σοβαρές κρατικές δομές και ποτέ δεν πορεύτηκε με βάση τις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας. Αυτές οι επιλογές, άλλωστε, είναι ένα μέρος όσων συνέβαλαν στη χρεωκοπία της χώρας.
Είναι πρόδηλος ο πανικός της ΝΔ. Δεν αντιδρά ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά ως παλαιοκομματικό απομεινάρι, που όπως πάντα κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια».


Πηγή: Μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για τις έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. καταγγέλλει η ΝΔ | iefimerida.gr 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.