Αποτέλεσμα εικόνας για νδ
Η αντιπαράθεση των κυβερνητικών εταίρων, οι επιθέσεις υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στον Πάνο Καμμένο για τη στάση του στο θέμα των Σκοπίων και η όξυνση στις σχέσεις μεταξύ των ίδιων των στελεχών των ΑΝΕΛ οδηγούν στην πλήρη αποδυνάμωση της κυβέρνησης όπως εκτιμούν στη ΝΔ.
Στην αξιωματική αντιπολίτευση μιλούν για έναν «παρακμιακό θίασο με αλληλοεκβιασμούς μεταξύ Τσίπρα – Καμμένου, με το μόνο κοινό που έχει μείνει να τους συνδέει, να είναι το πάθος τους για τις καρέκλες τις εξουσίας».
Σε περιόδους κυβερνητικής παρακμής έρχονται ευκολότερα στην επιφάνεια ζητήματα, που αν μη τι άλλο, θα πρέπει να απασχολήσουν τη δικαιοσύνη, όπως σημειώνει στέλεχος της Πειραιώς και στη ΝΔ το επόμενο διάστημα θα επιμείνουν σε τρεις συγκεκριμένες υποθέσεις, ζητώντας απαντήσεις από την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και την παρέμβαση της δικαιοσύνης.
«Η διαχείρισή της ΔΕΗ από μόνη της συνιστά ένα τεράστιο σκάνδαλο», όπως σχολιάζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι η εικόνα της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης δείχνει ότι κινδυνεύει με κατάρρευση, απειλώντας συνολικά την οικονομία. Οι αποκαλύψεις για την εξαγορά έναντι 5 εκ ευρώ μιας ανύπαρκτης και ζημιογόνου επιχείρησης των Σκοπίων, που ανήκει μάλιστα σε έναν φίλο του κ. Ζάεφ, δημιούργησαν αμηχανία στα κυβερνητικά στελέχη και φανέρωσαν, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, την αδυναμία τους να δώσουν πειστικές απαντήσεις.
Το θέμα του προσφυγικού και της διαχείρισης του 1,6 δισ. ευρώ από την Ε.Ε., θα παραμείνει στο επίκεντρο της κριτικής της ΝΔ, καθώς εκτιμούν ότι από τη μία υπάρχουν ενδείξεις για διασπάθιση των κονδυλίων με ευθύνη και κυβερνητικών στελεχών, αλλά ταυτόχρονα εκθέτει την κυβέρνηση Τσίπρα για την «δήθεν ευαισθησία της». Ειδικά από τη στιγμή που η όλη υπόθεση διερευνάται πλέον και από την OLAF.
Τα στόματα έχουν αρχίσει να ανοίγουν, σύμφωνα με τη ΝΔ και για τα όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ. Η δημόσια αντιπαράθεση Φίλη – Παππά για τον τρόπο λειτουργίας του ραδιομεγάρου, οι παραιτήσεις στελεχών της ΕΡΤ αλλά και τα όσα καταγγέλλονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους στην κρατική τηλεόραση, επιβεβαιώνουν, όπως τονίζουν στελέχη της Πειραιώς, «τον άθλιο και αδιαφανή τρόπο με τον οποίο κυβερνάται το ραδιομέγαρο για να κάνει στυγνή κυβερνητική προπαγάνδα».
Στη ΝΔ πιστεύουν ότι αποτελούν ζητήματα τα οποία οφείλει να ελέγξει εξονυχιστικά η Δικαιοσύνη, καθώς «υπάρχει προφανής διασπάθιση δημοσίου χρήματος» και δεν είναι απλώς αποτέλεσμα της ανικανότητας και της ιδεοληψίας της Κυβέρνησης. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.