photo: Eurokinissi

«Αντί να στέλνει επιστολές ο κ. Πατούλης, να αναλάβει τις υποχρεώσεις του και να αρχίσει επιτέλους να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις του» απαντούν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας στον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργο Πατούλη, για το Σικιαρίδειο Ίδρυμα.
Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι ετοιμάζεται νόμος-πλαίσιο ο οποίος θα έρθει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή και «θα ρυθμίζει τα διοικητικά, τα λειτουργικά και τα χρηματοδοτικά ζητήματα των Ιδρυμάτων αυτών, που εγκαταλείφθηκαν από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».
Ο κ. Πατούλης, με επιστολή του προς την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ζητά «την καταβολή των οφειλόμενων αποδοχών στο προσωπικό του Σικιαριδείου και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ιδρύματος».
Όπως επισημαίνουν από το υπουργείο Εργασίας, «το Σικιαρίδειο Ίδρυμα στον δήμο Αμαρουσίου, όπως και άλλα Ιδρύματα -Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας- περιήλθε σε δεινή οικονομική κατάσταση, λόγω της αδιαφορίας των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για τη σωτηρία αυτών των σημαντικών Ιδρυμάτων, παρά τη δημοσιονομική ασφυξία που αντιμετώπισαν» αναφέρουν χαρακτηριστικά και τονίζουν ότι, ειδικά, το Σικιαρίδειο Ίδρυμα επιχορηγείται τακτικά και έκτακτα από το υπουργείο Εργασίας και την Περιφέρεια Αττικής και έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας, «αντιμετωπίστηκαν οι χρόνιες ελλείψεις προσωπικού (γιατρός, ψυχολόγος, νοσηλεύτρια, λογοθεραπεύτρια, εργοθεραπεύτρια, εργαστηριούχος κεραμικής) και αποκαταστάθηκαν σημαντικά προβλήματα υποδομής (θέρμανση). Επίσης, το Ίδρυμα υποστηρίζεται πλέον και από προγράμματα ΕΣΠΑ, ώστε να αναπτύξει και νέες δραστηριότητες. Η Περιφέρεια Αττικής, με βάση νομοθετική ρύθμιση που πρότειναν στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Εσωτερικών, έχει αναλάβει τη μεταφορά των ωφελουμένων του Ιδρύματος για τα επόμενα δύο χρόνια».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.