Με ένα ακόμη πρόγραμμα πρόληψης ενισχύονται τα εθελοντικά ιατρεία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, όπου θα παρέχεται η δυνατότητα σε όλες τις γυναίκες του δήμου μας, ασφαλισμένες και ανασφάλιστες, να υλοποιήσουν εντελώς Δωρεάν τεστ "Παπανικολάου" αλλά και να ενημερωθούν για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Οι εξετάσεις θα γίνονται πρωινές ή απογευματινές ώρες, χωρίς παραπεμπτικό θεράποντος ιατρού μετά από προγραμματισμένο ραντεβού, χωρίς λίστες αναμονής, κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 210 - 9961973  (ώρες επικοινωνίας: 8:00 - 13:00).

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι γυναίκες του δήμου μας θα εξετάζονται με σκοπό την πρόληψη των προ-καρκινικών καταστάσεων και την έγκαιρη ανίχνευση όλων των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας.

Σημαντικό κρίνεται οι γυναίκες που θα συμμετάσχουν να γνωρίζουν ότι το τεστ αποτελεί μια κατά βάση κυτταρολογική εξέταση που θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 5 ημέρες μετά το τέλος της περιόδου, να μην έχουν γίνει πλύσεις για 2 έως 3 μέρες πριν την εξέταση και να αποφεύγεται η σεξουαλική επαφή για 2 ημέρες πριν την εξέταση.

Το ιατρείο θα λειτουργήσει στο πλαίσιο ανάπτυξης της δομής των ΚΕΠ Υγείας και χάρη στη νέα συνεργασία που επετεύχθη από τον δήμο μας με το ΓΝΜ ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. Τη λήψη των τεστ θα διενεργεί για τον δήμο μας, η κ. Μπρικόρη, Μαία του Ιατρείου Οικογενειακού Προγραμματισμού ενώ η εξέταση των τραχηλικών επιχρισμάτων θα γίνεται από το κυτταρολογικό τμήμα του Νοσοκομείου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.