Συνάντηση υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστου Παπαστεργίου με τον πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ, Λάζαρο Κυρίζογλου

Λ. Κυρίζογλου: «Ο Χ. Παπαστεργίου είναι ένας άνθρωπος που κοσμεί το αξίωμα στο οποίο κατέρχεται. Με πολιτικά χαρακτηριστικά, όπως πρέπει να είναι οι υποψήφιοι, με θέσεις αυτοδιοικητικές για την Κεντρική Μακεδονία».

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου είχε σήμερα το μεσημέρι ο υποψήφιος για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και δημοτικός σύμβουλος της "Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη" Χρήστος Παπαστεργίου στα γραφεία της ΠΕΔ-ΚΜ.
Στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, οι κ.κ Παπαστεργίου και Κυρίζογλου, διατύπωσαν την κοινή θέση ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να καταστεί ο χώρος της συνεργασίας, της ενότητας και του διαλόγου, με βάση τα προβλήματα που απασχολούν  τους πολίτες, είτε σε επίπεδο δήμου είτε σε επίπεδο περιφέρειας.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ χαρακτήρισε ικανό αυτοδιοικητικό στέλεχος και φίλο, το Χρήστο Παπαστεργίου, υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στις επικείμενες εκλογές του Μαϊου 2019. «Πρόκειται για έναν αξιόλογο επιστήμονα γιατρό με πλούσια συνδικαλιστική δράση αλλά και για ένα εξαιρετικό συνάδελφο, δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης και μέλος τους Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ. Σε θέματα της ειδικότητας του, στον τομέα της υγείας σε ότι αφορά στα εμβόλια τους εξοπλισμούς ιατρείων και άλλων δομών υγείας, πολυιατρείων και νοσοκομείων, έναν τομέα που η ΠΕΔ-ΚΜ, από τα πενιχρά οικονομικά της, διαθέτει αρκετά χρήματα για να στηρίξει τους πολίτες στην Κεντρική Μακεδονία. Είχαμε συνεργασία με τον κ. Παπαστεργίου γόνιμη, καρποφόρα και δημιουργική. Θέλω να του ευχηθώ καλή δύναμη στην καινούργια προσπάθεια που κάνει. Είναι ένας άνθρωπος που κοσμεί το αξίωμα στο οποίο κατέρχεται. Με πολιτικά χαρακτηριστικά, όπως πρέπει να είναι οι υποψήφιοι, με θέσεις αυτοδιοικητικές για την Κεντρική Μακεδονία».

Δάσκαλος στην αυτοδιοίκηση ο Λ. Κυρίζογλου
Ο κ. Παπαστεργίου χαρακτήρισε προσωπικό του δάσκαλο στην Αυτοδιοίκηση τον πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ, ενώ υποστήριξε ότι στα πέντε χρόνια θητείας του στο Δ.Σ του οργάνου ο κ. Κυρίζογλου, λειτούργησε ως πρόεδρος και όχι ως επικεφαλής της πλειοψηφίας. Ο υποψήφιος για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που κατεβαίνει στη  μάχη των εκλογών με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ, ευχήθηκε μάλιστα στον κ. Κυρίζογλου καλή επιτυχία και στα νέα καθήκοντα που, όπως είπε, θα προκύψουν μετά τις εκλογές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ίδιος και η παράταξη του θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του στην προεδρία της ΚΕΔΕ, απόφαση που ήδη έχει κοινοποιήσει ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ. «Και σε αυτή την προσπάθεια θα κινηθούμε ενωτικά» σχολίασε ο κ. Παπαστεργίου.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ το φίλο Λάζαρο για μένα στην αυτοδιοίκηση. Τα πέντε χρόνια θητείας στα έδρανα της περιφερειακής ένωσης δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και η ευρύτερη συνεργασία που είχα μαζί του με δίδαξαν πολλά, για το πώς πρέπει να ασκείται κάθε αυτοδιοικητικό αξίωμα, στη συγκεκριμένη περίπτωση του επικεφαλής της ΠΕΔ-ΚΜ και δημάρχου ενός μεγάλου δήμου στο Πολεοδομικό Συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Κυρίζογλου ασκεί τα καθήκοντα του ως πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και όχι ως επικεφαλής της πλειοψηφίας και αυτό τα λέει όλα»  τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής.
«Οι πολίτες να επιλέξουν με δικό τους κριτήριο»
Ο κ. Παπαστεργίου κάλεσε τους δημότες της Κεντρικής Μακεδονίας και σε επίπεδο περιφέρειας και σε επίπεδο δήμων να επιλέξουν τους  νέους δημοτικούς άρχοντες με βάση τη δική τους αξιολόγηση, χωρίς μεσάζοντες, συγκρίνοντας θέσεις, προγράμματα, προσωπικότητες και συνδυασμούς. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να πάμε πιο μπροστά το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών, απέναντι στην αποσάθρωση που επιχειρεί να φέρει ο Κλεισθένης για μικροκομματικούς λόγους.

ΠΛΑΙΣΙΟ
Χρήστος Παπαστεργίου 
Δήλωση για το θάνατο του Δημάρχου Ν. Ζίχνης Ανδρέα Δαϊρετζή.
«Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για μας. Για την Τοπική Αυτοδίοικηση. Χάθηκε ένας ικανός δήμαρχος, ένας αξιολογότατος άνθρωπος, ο δήμαρχος Νέας Ζίχνης, ο Ανδρέας Δαϊρετζής. Μεγάλη απώλεια για τον τόπο του, είναι  αναντικατάστατη απώλεια για την οικογένεια του. Στην οικογένεια του, τους φίλους του, τους δημότες του τα πιο θερμά συλλυπητήρια».
Λάζαρος Κυρίζογλου   
«Σήμερα είναι πράγματι μια μέρα πολύ δύσκολη γιατί χάσαμε έναν πολύ αξιόλογο αυτοδιοικητικό που εκλέγεται επί σειρά ετών στην τοπική κοινωνία του δήμου Ζίχνης. Τον Ανδρέα Δαϊρετζή, έναν άνθρωπο του λαού, απλό, γνήσιο, ειλικρινή ο οποίος μετά παρρησίας διατύπωνε τις θέσεις τους και τις απόψεις. Ήταν ξεκάθαρος και δεν είχε πολιτικάντικες λογικές. Προσωπικά θλίβομαι γιατί, εκτός από συνάδελφος ήταν και φίλος μου. Εύχομαι θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλους τους πολίτες της περιοχής της Ζίχνης, γιατί έχασαν το δήμαρχο τους, που πάλευε και αγωνίζονταν 24 ώρες το 24ωρο όλο το χρόνο, όλα τα χρόνια της θητείας του».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.