Ένα νέο βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, στο οποίο φοιτητές αποδοκιμάζουν τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα κατηγορούμενος για δωροληψία, καθώς φέρεται να αποσπούσε διάφορα ανταλλάγματα από σπουδαστές του Ιδρύματος, προκειμένου να περάσουν τα μαθήματά του.

Το βίντεο είναι από ορκωμοσία του 2015 στο ΤΕΙ Σερρών και ακούγονται έντονες αποδοκιμασίες σε βάρος του καθηγητή, ο οποίος φέρεται να ζητούσε ανταλλάγματα εδώ και πολλά χρόνια.«Τουλάχιστον 19-20 χρόνια υπάρχει αυτό το θέμα», δήλωσε αναφερόμενος στον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών που «φακελάκι», ο εκπρόσωπος των φοιτητών του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Νίκος Τζιούτζιος.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιούτζιο, τα περασμένα χρόνια είχαν γίνει καταγγελίες τόσο στο Πρωτοδικείο, όσο και στη Σύγκλητο, όμως «δεν υπήρχε ποτέ ένας μάρτυρας».

Ο καθηγητής ζητούσε περίπου 1.700 ευρώ ανά μάθημα και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μητέρα φοιτητή που έπεσε θύμα στον ΑΝΤ1, «δεν το ήξεραν μόνο στις Σέρρες, αλλά το ήξεραν σε όλη την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τη μητέρα του φοιτητή, «τα πράγματα ήταν πολύ οργανωμένα» και ο δράστης «δεν φαινόταν πουθενά», αφού «το μήνυμα ερχόταν μέσω υπολογιστή».

Ο πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Χασάπης, επιβεβαίωσε ότι όντως οι φοιτητές έκαναν τις καταγγελίες, που έφταναν στη Δικαιοσύνη, όμως η διαδικασία δεν έφτανε στο τέλος της, λόγω του ότι δεν υπήρχαν μάρτυρες.

Ο πρύτανης κάλεσε τους φοιτητές να κάνουν καταγγελίες, να πάνε στον εισαγγελέα και να μην φοβούνται, διότι έτσι ελλοχεύει ο φόβος ο καθηγητής να επιστρέψει στο ΤΕΙ και να συνεχίσει τη δράση του.

Κληθείς να απαντήσει γιατί αφού οι καθηγητές ήξεραν, δεν έκαναν κάτι, είπε ότι, «όταν ξεκινά μια τέτοια διαδικασία, ο συγκεκριμένος λάμβανε τα μέτρα του και δεν μπορούσε να συλληφθεί».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.