Έντονες είναι οι διεργασίες στη ΝΔ για τις περιφέρειες, με το κόμμα να αναμένεται, ίσως και εντός των επόμενων ημερών ή λιγων εβδομάδων, να δώσει ένα πρώτο στίγμα για τα πρόσωπα που στηρίζει ανά την Επικράτεια, έστω και όχι για όλα.
Μια από τις περιφέρειες, στις οποίες φαίνεται ότι υπάρχει προβληματισμός, είναι αυτή των Ιονίων Νήσων. Εκεί, ο υποψήφιος του 2014 Σπύρος Σπύρου αποφάσισε να ανακοινώσει εκ νέου υποψηφιότητα, χωρίς να έχει υπάρξει συνεννόηση με τη ΝΔ, ενώ στην ανακοίνωσή του ο κ. Σπύρου υπογραμμίζει ότι προσβλέπει στη στήριξη του κόμματος. Αυτό, όμως, αυτή τη στιγμή δεν φαντάζει ιδιαίτερα πιθανό.
Εσχάτως, ειχε ακουστεί το όνομα του Κώστα Καρβούνη, το οποίο και εμφανιζόταν ως «κλειδωμένο» περίπου. Εν τέλει, φαίνεται ότι και αυτή η περίπτωση πηγαίνει στην άκρη, με αποτέλεσμα η ΝΔ να προσανατολίζεται σε μια υποψηφιότητα με ευρωπαϊκό αέρα. Πρόκειται για τη Ρόδη Κράτσα, την επί σειρά ετών ευρωβουλευτή με τη ΝΔ και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η κ. Κράτσα, δε, είχε χρηματίσει στο παρελθόν και επικεφαλής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Η πρώην ευρωβουλευτής έλκει την καταγωγή της από τη Ζάκυνθο, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, και φαίνεται πως η ΝΔ θέλει να κλείσει κατ’ αυτό τον τρόπο την εκκρεμότητα στη δύσκολη περιφέρεια των Ιονίων Νήσων, όπου ο στηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλατσιάτος κρατάει ακόμα δυνάμεις. 
πηγή: reader

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.