Ο Νίκος Τσιλιμίγκας, ο γνωστός καρδιοχειρουργός, θα είναι ο αντίπαλος του νυν περιφερειάρχη Θεσσαλίας και προέδρου της ΕΝ.ΠΕ., Κώστα Αγοραστού, στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με σημαντικά ερείσματα στον χώρο (και) της Κεντροδεξιάς, ο Τσιλιμίγκας λίγο έλειψε την προηγούμενη φορά να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να κερδίσει την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία, τελικά, κρίθηκε τη δεύτερη Κυριακή για μερικές χιλιάδες ψήφους.

«Τώρα όλα είναι διαφορετικά», λένε τα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. στη Λάρισα, ευελπιστώντας πως θα καταφέρουν να κερδίσουν την κρίσιμη αυτή περιφέρεια.

Τι θα κάνει όμως ο ΣΥΡΙΖΑ; Ολα δείχνουν πως δεν θα κατεβάσει ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά, τελικά, θα στηρίξει την υποψηφιότητα Τσιλιμίγκα. Τα πράγματα όμως δεν είναι καθόλου απλά.

Και αυτό γιατί, όπως εξηγούν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ., «εμείς θέλουμε ένα ψηφοδέλτιο καθαρό, χωρίς… ροζ κόκκους».

Επίσης, αποκλείουν κατηγορηματικά κάθε κεντρική συμφωνία. Άλλωστε, όπως προσφάτως δήλωσε δημόσια και η Φώφη Γεννηματά, «αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί, ας κατεβάσει δικά του ψηφοδέλτια σε ολόκληρη τη χώρα».

Φυσικά, όλοι γνωρίζουν πως οι συζητήσεις σε τοπικό επίπεδο θα ξεκινήσουν.
Το όνομα του Τσιλιμίγκα δίνει πιθανότητες επικράτησης, και στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πως είναι καλύτερα να στοιχηθούν πίσω από τον γιατρό, παρά να ριψοκινδυνέψουν την εκλογική συντριβή, όπως συνέβη το 2014, όταν, αν και υπήρχε ρεύμα ανόδου, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την Ηρώ Διώτη πάτωσε...

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.