Αγωνία για την τύχη των τριών αγνοουμένων στο Μαντούδι και τον Αλμυρό Βόλου.
Οι έρευνες συνεχίζονται, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.
Στο Μαντούδι, που επλήγη σοβαρά από το πέρασμα του Ζορμπά, αγνοείται ένα ζευγάρι ηλικίας 75 και 68 ετών, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου, την ώρα που μαινόταν η καταιγίδα.
Ήδη, μετά την πτώση της στάθμης των υδάτων, έχει εντοπιστεί το αυτοκίνητο και μάλιστα με ανοιχτές τις πόρτες γεγονός το οποίο δείχνει ότι το ζευγάρι των ηλικιωμένων απομακρύνθηκε από αυτό.
Στις έρευνες συμμετέχουν πολυάνθρωπα συνεργεία πυροσβεστών αλλά και drone, που ερευνούν από ψηλά όλη την περιοχή, με την ελπίδα ότι θα τους εντοπίσουν ζωντανούς.
Στο Αλμυρό Βόλου αγνοείται ένας κτηνοτρόφος, ο οποίος την ώρα που «χτύπησε» η κακοκαιρία, είχε πάει να μαζέψει το κοπάδι του.
Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης στη Στερεά Ελλάδα και ειδικά στο Μαντούδι Ευβοίας, καθώς μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου, έχει καταστραφεί από τα νερά.
«Η Περιφέρεια είναι σε συναγερμό. Δίνει μάχες από άκρη σε άκρη της Στερεάς. Προτεραιότητά μας η αποκατάσταση ενός σχεδόν "βομβαρδισμένου" οδικού δικτύου για να εξασφαλίσουμε προσβάσεις με ασφάλεια» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη και συμπληρώνει: «μετράμε τις πληγές μας. Προχωράμε στην αποτίμηση των καταστροφών όχι μόνο για τι αναγκαίες αποζημιώσεις στους πληγέντες, αλλά και για νέα έργα υποδομών διεκδικώντας νέες χρηματοδοτήσεις. Συνεχίζουμε χωρίς πολλά πολλά λόγια» .

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.