Τραμπ φουσκωτός! φωτογραφία: facebook.com/pg/SaintHoax
Αν και δεν παραξενεύει το θέαμα στρατιωτικών οχημάτων στους δρόμους της πρωτεύουσας του Λιβάνου, ένα φουσκωτό τανκ με πυργίσκο το πρόσωπο του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ τράβηξε προσφάτως την προσοχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Την περασμένη Δευτέρα, ο ανώνυμος Σύρος καλλιτέχνης SAINT HOAX ανήρτησε στους λογαριασμούς του στο Facebook και το Instagram - τον τελευταίο ακολουθούν 732.000 χρήστες - ένα βίντεο στο οποίο ένα όχημα μεταφοράς τεθωρακισμένων μεταφέρει προς άγνωστη κατεύθυνση ένα τανκ, με το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ ως πυργίσκο και τη μύτη του σε σχήμα κανονιού.
Το δημιούργημα του Σύρου καλλιτέχνη φέρει την ονομασία «MonuMental», όπως και η έκθεση πορτρέτων που ζωγράφισε ο ίδιος και η οποία εγκαινιάζεται αυτή την εβδομάδα, στη φημισμένη γκαλερί Egg, ένα εγκαταλελειμμένο μπούνκερ στο κέντρο της Βηρυτού.
«Είναι ένα παιχνίδι με τις λέξεις, που δίνει έμφαση στην ψυχολογική κατάσταση κάποιων φιγούρων που έχουν πάρει μνημειώδεις διαστάσεις» εξηγεί ο SAINT HOAX. «Όταν η φήμη κάποιου εκτίθεται δημόσια σε τέτοιο μεγάλο βαθμό, γεννά μια σύγκρουση μεταξύ του πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεται τον εαυτό του και του πώς τον αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Το MonuMental είναι μια εικονογραφική μελέτη του πάθους που ελλοχεύει κάτω από τα άψογα προσωπεία των ειδώλων. Η υπερβολή στις διαστάσεις του έργου είναι η άμεση αντανάκλαση της μεγεθυμένης περσόνας των εμβληματικών προσώπων απέναντι στο εύθραυστο της ψυχής που είναι πίσω από αυτή την περσόνα.
Ο Τραμπ παρελαύνει στο Λίβανο Ο Τραμπ παρελαύνει στο Λίβανο
Με γοητεύει το πόσο εύθραυστο είναι ένα δημόσιο πρόσωπο όταν υπόκειται στις φιλοδοξίες και προσδοκίες του κόσμου» πρόσθεσε.
Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.