Αποτέλεσμα εικόνας για Οι άγραφοι νόμοι στη Μόρια -

Η δράση τζιχαντιστών στο hot spot στη Μόρια έγινε γνωστή από την γερμανική «Deutsche Welle», αν και η Αστυνομία υποστηρίζει ότι οι μετανάστες απλώς «χρησιμοποιούν» το όνομα του ISIS.
Πιο συγκεκριμένα, με στόχο να εκφοβίσουν και να κυριαρχήσουν εντός του καταυλισμού έναντι των υπολοίπων, πολλοί μετανάστες υποστηρίζουν ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, «χρησιμοποιούν» το όνομα του ISIS απλώς για να παρανομούν διά του φόβου εντός του hot spot. Και οι καταγγελίες στο γερμανικό ΜΜΕ αφορούσαν κυρίως 50 Σύρους από το Ντέιρ Αλ Ζορ που είναι τα «αφεντικά» στο hot spot, το οποίο σε αρκετά σημεία του έχει σύμβολα του ISIS που... προκαλούν τρόμο.
Από την Αστυνομία αναφέρουν σχετικά με το ρεπορτάζ της «Deutsche Welle» ότι «Οποιος είναι μέλος του ISIS και θέλει να προβεί σε ενέργεια δεν το γράφει στο ‘κούτελο’, ούτε θα έχει ενοχοποιητικά στοιχεία στο κινητό του τηλέφωνο. Ο υπερπληθυσμός μεταναστών σε νησιά του Βορείου Αιγαίου έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο μηδενικής ανοχής της ΕΛ.ΑΣ., με πολλές προσαγωγές και συλλήψεις. Υπάρχουν δίκτυα πληροφοριών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, της ΕΥΠ, της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών και αξιωματικοί της EUROPOL στις αφενημερώσεις των μεταναστών. Δακτυλικά αποτυπώματα και στοιχεία καταγραφής της δικής μας βάσης δεδομένων, συγκρίνονται με αντίστοιχες, της EUROPOL με 5.000 υπόπτους, και υπηρεσιών άλλων χωρών. Προς το παρόν δεν υπάρχουν δεδομένα για τζιχαντιστές στα κέντρα υποδοχής μεταναστών, ούτε στη Μόρια».
Επίσης και τα στοιχεία της Αστυνομίας είναι χαρακτηριστικά για τις συλλήψεις εντός του καταυλισμού. Το πρώτο 8μηνο του 2018 έχουν συλληφθεί 498 άτομα, ενώ το 2017 είχαν συλληφθεί 426 μετανάστες. Οι περισσότεροι είναι Αφγανοί και ακολουθούν Αλγερινοί και Σύροι. Πέρυσι είχαν συλληφθεί 77 άτομα από το Αφγανιστάν, ενώ φέτος 176.
Μέσα στο 2018 η παράνομη δραστηριότητα που είχε καταγραφεί περισσότερο ήταν η πλαστογραφία, όπως και το 2017. Επίσης στη Μόρια καταγράφηκε μία ανθρωποκτονία, ένας βιασμός, 93 επικίνδυνες, βαριές και απλές σωματικές βλάβες, 6 αδικήματα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και 9 για διευκόλυνση ακολασίας άλλων. Αντίστοιχα πέρυσι είχαν καταγραφεί από την Αστυνομία 7 ανθρωποκτονίες, μία αποπλάνηση ανηλίκου, 65 περιπτώσεις επικίνδυνων και βαριών σωματικών βλαβών, όπως και δύο περιπτώσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.