Κάθε χρόνο, η 28η Οκτωβρίου, στον τόπο μας είναι μέρα ιδιαίτερη και άκρως συγκινητική. Αφενός μεν, όλοι μαζί, δημότες και ιδιαίτερα οι μαθητές, οι Σύλλογοι και φορείς της πόλης, τιμάμε την Εθνική Επέτειο του «Όχι», της ηρωικής αντίστασης των προγόνων μας απέναντι στον ναζισμό, αφετέρου δε, βραβεύουμε τους εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ο διπλός χαρακτήρας του Εορτασμού, που ξεκινώντας από την πρόσφατη Ιστορία της χώρας μας, φτάνει στο παρόν της και δεν εξαντλείται σε αυτό, αλλά προχωράει, με ευχές για το μέλλον, περιβάλλεται πάντα με την δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα.

Έτσι και φέτος!

Μετά την τέλεση της καθιερωμένης Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννη Μαρκοπούλου, χθες Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Κατάθεσης Στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων του Μαρκοπούλου από την Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια Αττικής, όπως επίσης και από Πολιτιστικό Ακόλουθο της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα, τα Σώματα Ασφαλείας, τα Σχολεία του Δήμου μας, Συλλόγους, Φορείς και Πολιτικά Κόμματα.

Ακολούθησε η Μαθητική Παρέλαση. Οι παρελαύνοντες μαθητές και Σύλλογοι, υπό την ηχητική υπόκρουση των εμβατηρίων από την Μουσική Φιλαρμονική Μαρκοπούλου, απέδωσαν φόρο τιμής στους Μαχητές και της Μαχήτριες του Έπους του ’40, με σεμνότητα και σεβασμό στο ιστορικοεθνικό φρόνημα.

Μετά το τέλος της Παρέλασης, ο κόσμος που νωρίτερα καταχειροκρότησε τους παρελαύνοντες, κατέκλυσε το ανακαινισμένο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Άρτεμις», για να παρακολουθήσει την Τελετή Απονομής Βραβείων και Επαίνων στους πρωτοετείς Φοιτητές και Φοιτήτριες, οι οποίοι εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοιτώντας από το Λύκειο του Μαρκοπούλου και το Λύκειο του Πόρτο Ράφτη.

Κατά την έναρξη της Ειδικής Τελετής τιμήθηκε για την προσφορά και το έργο του, o Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής, Αρχιπύραρχος, κος Χαράλαμπος Χιώνης από τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σωτήρη Ι. Μεθενίτη: Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον Διοικητή για το παραδειγματικό θάρρος και επαγγελματισμό του και επισήμανε στον λόγο του, ότι στο πρόσωπο του, βραβεύεται το έργο των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και αυτό, των Εθελοντών της.

Σε ό,τι αφορά στην βράβευση των φοιτητών, οι έξι (6) πρώτοι μαθητές, που συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, απέσπασαν χρηματικό έπαθλο, από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος  Βενιζέλος». Το χρηματικό έπαθλο παρέδωσε προσωπικά, εκ μέρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» Α.Ε., η κα Ευδοκία Αναματερού, ενώ τον έπαινο όλων, συνόδευσε το βιβλίο της κας Σοφίας Γκλιάτη- Χασιώτη:  «Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη: όσα έζησα, άκουσα και διάβασα».

Επιπλέον, για άλλη μια χρονιά, τιμήθηκαν και οι Αθλητές του Δήμου μας, που κατέκτησαν χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο, σε βαλκανικό, ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο.


Ευχόμαστε, και του χρόνου με Υγεία !

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.