Αποτέλεσμα εικόνας για μητσοτακησ
Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών ούτε τώρα, ούτε αν τη βρει μπροστά της στην επόμενη Βουλή, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε στελέχη του κόμματος στη Σάμο.
«Είναι επιλογή της κυβέρνησης να υπογράψει μια συμφωνία η οποία για πρώτη φορά εκχωρεί στην γειτονική χώρα “μακεδονική” γλώσσα και “μακεδονική” εθνότητα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για διγλωσσία.
«Είναι πραγματικά φαιδρό το θέαμα μιας κυβέρνησης, που ο ένας υπουργός ισχυρίζεται ότι η συμφωνία την οποία υπέγραψε είναι καλή, παρέα με τον πρωθυπουργό, ο άλλος υπουργός πανηγυρίζει γιατί το δημοψήφισμα στα Σκόπια δεν είχε τη συμμετοχή που ενδεχομένως κάποιοι άλλοι περίμεναν. Ενώ και οι δύο μαζί μένουν καρφωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας για λίγους μήνες ακόμα εκμεταλλευόμενοι μια δήθεν εσωτερική τους διαφωνία. Για να κερδίσουν λίγο χρόνο ακόμα στην εξουσία κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Για αυτό και εμείς θα επιμένουμε: Εκλογές όσο το δυνατόν συντομότερα. Όσο το δυνατόν συντομότερα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο. Και για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών ας αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Πριν έρθει η συμφωνία για κύρωση στη Βουλή», τόνισε.
Αναφερόμενος στο ζήτημα των συντάξεων, υπογράμμισε ότι οι περικοπές ήταν το αποτέλεσμα της ανικανότητας του πρωθυπουργού. «Η κυβέρνηση καταθέτει προσχέδιο προϋπολογισμού το οποίο συμπεριλαμβάνει τις περικοπές των συντάξεων, και ταυτόχρονα έχει έναν πίνακα και μας λέει τι θα γίνει αν  δεν κοπούν τελικά οι συντάξεις. Εμείς λέμε ξεκάθαρα: αυτές τις περικοπές δεν τις ψηφίσαμε, ήταν αχρείαστες, ήταν το αποτέλεσμα της ανικανότητας του κ. Τσίπρα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους τοπικών φορέων της Σάμου, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για το σχέδιο της ΝΔ για την ανάταξη της οικονομίας.
«Εμείς έχουμε δεσμευθεί ότι θα μειώσουμε τη φορολογία στις επιχειρήσεις, μειώνοντας το φόρο εισοδήματος μέσα σε μια διετία από το 29% στο 20%. Θα μειώσουμε το φόρο στα μερίσματα στο 5%, θα μειώσουμε τον ΦΠΑ. στην εστίαση στο 13%, όπως κάναμε μονομερώς το 2014. Θα καταργήσουμε τον ΕΦΚ στο κρασί. Έναν φόρο που ουσιαστικά δεν απέφερε τίποτα, δημιούργησε μεγάλα προβλήματα, ειδικά στους μικρούς οινοποιούς και στην ουσία διευκόλυνε τη μαύρη διακίνηση χύμα κρασιού», τόνισε.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.