Αποτέλεσμα εικόνας για πεδκμ
Για δεύτερη συνεχή μέρα διαπιστώνω όχι με θλίψη αλλά με οργή αυτή τη φορά, ότι έγινα στόχος της εφημερίδας σας, μέσω της στήλης του δημοσιογράφου κ. Πέτρου Κατσάκου «Στα Ψιλά» με τίτλο «Μακριά από ρατσιστές».
Αυτή τη φορά με χυδαίο και προκλητικό τρόπο, ο κ. Κατσάκος με αποκαλεί ρατσιστή, και πιο συγκεκριμένα «διακινητή του ιού του ρατσισμού», με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις μου για τους πρόσφυγες και τα ζητήματα δημόσιας υγείας που μπορεί να ανακύψουν από τις κακές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν αυτοί οι άνθρωποι.
Μια μέρα μετά από το εξίσου προκλητικό δημοσίευμα της κ. Μαρίας Πλήκα με τίτλο «Το ΚΕΕΛΠΝΟ διαψεύδει τις ξενοφοβικές κινδυνολογίες του Λ. Κυρίζογλου», η εφημερίδα σας ξαναχτυπά με τον πλέον ανήθικο τρόπο. Και είναι ανήθικος, αφενός γιατί συνεχίζει να στρεβλώνει και να παραχαράσσει την αλήθεια, αφετέρου γιατί δεν δημοσίευσε, ως όφειλε, την απάντηση που έστειλα ήδη από χθες 11 -10- 2018 στο δημοσίευμα της κ. Πλήκα.
Ξεκαθαρίζω για μια ακόμη φορά ότι αρνούμαι τη στοχοποίηση, γιατί δεν υπήρξα ποτέ ξενοφοβικός, και πως όλη αυτή η επίθεση που δέχομαι από την εφημερίδα σας γίνεται για προφανείς λόγους.
Απευθύνω θερμή παράκληση, στο πλαίσιο των κανόνων δεοντολογίας, να δημοσιεύσετε την απάντηση μου, την οποία σας κοινοποιώ εκ νέου:
Απάντηση
«Με εκπλήσσει, αν και δεν έπρεπε, ο τρόπος με τον οποίο η συντάκτρια σας κ. Μαρία Πλήκα επιχειρεί να με παρουσιάσει ξενοφοβικό και ρατσιστή έναντι των προσφύγων, με αφορμή δηλώσεις μου για το προσφυγικό ζήτημα και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).
Φρόντισε να στηρίξει το ρεπορτάζ της παρουσιάζοντας, όπως εξάλλου το συνηθίζει, αποσπασματικά τις δηλώσεις μου για τους πρόσφυγες και τα ζητήματα δημόσιας υγείας που μπορεί να ανακύψουν από τις κακές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν αυτοί οι άνθρωποι.
Κληθείς να απαντήσω σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσα:
«Τρεις φορές ζητήσαμε από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Βίτσα να γίνει συνάντηση στην ΠΕΔ-ΚΜ, κάτι που δεν έχει γίνει αποδεκτό. Εμείς, σήμερα, ζητάμε ξανά συνάντηση μαζί του. Δεν ρωτηθήκαμε, δεν ενημερωθήκαμε. Βλέπουμε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει, είναι εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα τις συνέπειες να τις υφίστανται τόσο οι ίδιοι δυστυχείς αυτοί άνθρωποι, αλλά ταυτόχρονα να έχουμε μετάδοση νοσημάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.
»Μας ενδιαφέρει και η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών των τοπικών κοινωνιών, μας ενδιαφέρει όμως και η υγεία και η ανθρώπινη μεταχείριση των ίδιων των προσφύγων. Δεν τιμά την πατρίδα μας αυτό το οποίο γίνεται».
Οι παραπάνω δηλώσεις μου χαρακτηρίστηκαν κινδυνολογικές και εν πολλοίς ξενοφοβικές, τη στιγμή που τόσο εγώ, όσο και όλα τα μέλη του Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ, δήμαρχοι, έχουμε κάνει σειρά ενεργειών, μέσω των Δήμων μας, για να στηρίξουμε τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων.
Δεν αποδέχομαι του χαρακτηρισμούς αυτούς, τους θεωρώ αυθαίρετους, αβάσιμους και αδικαιολόγητους και αρνούμαι τη στοχοποίηση μου από οποιονδήποτε, επιχειρεί να με παρουσιάσει ξενοφοβικό. Δηλώνω πως ουδέποτε υπήρξα ξενοφοβικός και η προσπάθεια της συντάκτρια σας να προσεγγίσει επιλεκτικά τις δηλώσεις μου, αποδεικνύει την εμπάθεια και την προκατάληψη στο πρόσωπο μου.
Η αποσπασματική αυτή παρουσίαση, όπως αντιλαμβάνεσθε στρεβλώνει τις απόψεις μου και τις θέσεις μου για το προσφυγικό ζήτημα, για το οποίο ως άνθρωπος και ως Δήμαρχος, δείχνω σεβασμό και αλληλεγγύη.  
Επίσης σας παραθέτω και τις δηλώσεις μου για την κατασκήνωση προσφύγων και μεταναστών στην πλατεία Αριστοτέλους, τις οποίες η συντάκτρια σας επέλεξε να μη φιλοξενήσει στο εν λόγω δημοσίευμα.
«Όχι μόνο ως εικόνα δεν είναι καλή αλλά και σε ότι αφορά τη δημόσια υγεία υπάρχουν σοβαρά ζητήματα. Όταν διαχειρίζεσαι ανθρώπους δεν μπορείς να τους διαχειρίζεσαι σαν ζώα. Είναι ντροπή για την Ελλάδα η εικόνα που παρουσιάζουμε και την ευθύνη τη φέρει η Κυβέρνηση που προτιμά να διαχειρίζεται τα ζητήματα αυτά μέσω ΜΚΟ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν την καθιστά μέτοχο και κοινωνό».
*Με την παράκληση δημοσίευσης

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ
Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.