Ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσε σήμερα μια μεγάλη γιορτή για τους μαθητές των Ειδικών Σχολείων της πόλης,  στα γήπεδα προπόνησης μπάσκετ του Σ.Ε.Φ.
Η γιορτή διοργανώθηκε με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά. Περιλάμβανε αθλητικές δραστηριότητες ενώ τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν από τον  δημοφιλή  καλλιτέχνη Γιάννη Ζουγανέλη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν: το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο, Λύκειο Πειραιά, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πειραιά, το 2ο  Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πειραιά «Άνοιξη», , το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, το 2ο  Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πειραιά και το Ειδικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης, ανακοίνωσε τη διοργάνωση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης για αποφοίτους των Ειδικών Σχολείων τον Οκτώβριο, τα οποία περιλαμβάνουν σεμινάρια ζαχαροπλαστικής, μαγειρικής, συσκευασίας,  κηπουρικής και ανθοκομικής. Όπως εξήγησε, πρόκειται για ένα οκτάμηνο πρόγραμμα, στο οποίο μπορούν να εκπαιδευτούν τα παιδιά, να αποκτήσουν γνώσεις και ενδεχομένως να οδηγηθούν  σε μία επαγγελματική αποκατάσταση.
Ο κ.  Μώραλης, υπογράμμισε  επίσης πως αυτή η  ημέρα είναι αφιερωμένη στα παιδιά, τονίζοντας πως ο Δήμος Πειραιά δίνει τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή και αξιοποιεί τις δυνατότητες που έχει για να στηρίζει τα Ειδικά Σχολεία. «Στην κατεύθυνση αυτή έχουν προετοιμαστεί από τη Δημοτική Αρχή αρκετές εκδηλώσεις για τα Ειδικά Σχολεία της πόλης μας, με στόχο να εμπλουτιστούν και να γίνουν ακόμα περισσότερες» σημείωσε ο Δήμαρχος Πειραιά. Μάλιστα, πρότεινε να υπάρχουν έξι - επτά ημέρες το χρόνο όπως η αρχή του νέου έτους, τα Χριστούγεννα, οι Απόκριες, το Πάσχα ενδεχομένως και άλλες, όπως είπε,  ώστε να οργανώνονται  οι γιορτές μαζί με τους καθηγητές. Γνωρίζω είπε  ότι οι γονείς χαίρονται με τέτοιες εκδηλώσεις και γι’ αυτό κι εκείνοι  είναι πρόθυμοι να συμμετέχουν όπως επίσης και τα παιδιά.
Κλείνοντας ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε τον Γιάννη Ζουγανέλη για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «με την ευαισθησία που τον διακρίνει, ήρθε να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή  και να δώσει χαρά στα παιδιά».
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, στον σύντομο χαιρετισμό του, σημείωσε, ότι η σημερινή ημέρα είναι μια σημαντική ημέρα, χαράς, δημιουργίας και παιχνιδιού για τα παιδιά, αλλά και μια ημέρα επίσης χαράς για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, επιβράβευσης για όλο το έργο το οποίο επιτελούν. Ιδιαίτερα επεσήμανε, ότι οι γιορτές αυτές, πέρα από τη συναισθηματική αξία που έχουν, έχουν και μια ξεχωριστή αξία, γιατί δίνεται η δυνατότητα να συγκεντρωθεί όλη η κοινότητα των Ειδικών Σχολείων – γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά - ο Δήμος,  ώστε να προβληθεί το έργο και να  δείξουν τη σπουδαία δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα στα Ειδικά Σχολεία. Όσον αφορά το πρόγραμμα για  τα σεμινάρια, για την επαγγελματική κατάρτιση, τόνισε ότι είναι μια πρωτοβουλία και επιθυμία του Δημάρχου. Τέλος ο κ. Αγραπίδης ευχαρίστησε τον κ Ζουγανέλη για την παρουσία του, ο οποίος διασκέδασε και έδωσε χαρά στα παιδιά.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: οι Αντιδήμαρχοι  κα Αθηνά Γλύκα Χαρβαλάκου και οι κ.κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης και Αλέξανδρος Αργουδέλης, καθώς και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτη και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.