Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά από την Καβάλα /Φωτογραφία: Εurokinissi

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για οικονομία και Σκοπιανό, καθώς και μήνυμα ενότητας της ΝΔ, από τον Αντώνη Σαμαρά, σε ομιλία του στην Καβάλα.
Ο πρώην Πρωθυπουργός από την Μακεδονία όπου βρέθηκε τόνισε ότι, η ΝΔ, όπως έχει επανειλημμένως διακηρύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτή τη συμφωνία σημειώνοντας πως «Αν επικυρωθεί τελικά από την Ελληνική Βουλή με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ κι όσων «πρόθυμων» συνεργαστούν μαζί του, η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ είναι ήδη σχεδόν «τετελεσμένο», αλλά μέχρις εκεί, όλες οι υπόλοιπες, οι πιο μακροχρόνιες δεσμεύσεις της Συμφωνίας αυτής, δεν πρόκειται να σταθούν. Οι επόμενες Ελληνικές κυβερνήσεις θα αναγκαστούν – αργά ή γρήγορα -να αποδεσμευτούν αναπόφευκτα από αυτές».
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Σαμαράς στο μεταναστευτικό. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» οδήγησε στη χώρα χιλιάδες λαθρομετανάστες με αποτέλεσμα να «στοιβάζονται σε αληθινά κολαστήρια που δημιούργησε η κυβέρνηση», όπως χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια. «Αυτό το αίσχος που διασύρει τη χώρας μας διεθνώς, πρέπει να τελειώσει. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να το καθαρίσει. Αυτός το δημιούργησε», τόνισε.
Εκτενή αναφορά έκανε ο πρώην Πρωθυπουργός στην κατάσταση της οικονομίας και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο κ. Τσίπρας απέναντι στους δανειστές, όπως το υπερταμείο και η μείωση των συντάξεων, υπογραμμίζοντας ότι «όλα αυτά έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ και με δική του αποκλειστική ευθύνη. Όχι από κάποιους «προηγούμενους» και για αυτά ασφαλώς, θα χρειαστεί να δώσει εξηγήσεις. Να λογοδοτήσει!  Γιατί, Δημοκρατία σημαίνει πάνω απ’ όλα λογοδοσία».

Τέλος, δίνοντας και το μήνυμα της ενότητας της κεντροδεξιάς παράταξης, τόνισε ότι η  ΝΔ είναι σήμερα η μόνη εγγύηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί και θα φύγει και «σε αυτό δεν περισσεύει κανείς. Τόσο απλά! Δεν περισσεύει κανείς.  Αλλά και δεν χωράνε γκρίνιες, διαγκωνισμοί και επιπόλαιες κουβέντες».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.