Αποτέλεσμα εικόνας για tsipras skeptikos
Χαρτί στο δρόμο προς τις κάλπες θεωρήθηκε και η τελευταία κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, με την ανακοίνωση της συμφωνίας με την εκκλησία για διαχωρισμό.
Ο πρωθυπουργός οδεύοντας προς τις εκλογές, τις οποίες οι περισσότερο βλέπουν ως πιθανότερο να γίνουν το Μάιο, βγάζει ένα ένα τα χαρτιά του επιδιώκοντας κάθε φορά να απευθυνθεί σε διαφορετικό ακροατήριο και να διεκδικήσει την ψήφο του.
Στο πλαίσιο αυτό, τελευταίος χειρισμός του Αλέξη Τσίπρα, ήταν η ανακοίνωση μιας καταρχήν συμφωνίας με την Εκκλησία για ένα βήμα πιο μπροστά στον δρόμο του διαχωρισμού ρόλων και κατοχύρωση της ξεχωριστής λειτουργίας.
Το άμεσο επικοινωνιακό όφελος, είναι η απομάκρυνση της δημόσιας συζήτησης και πολιτικής αντιπαράθεσης με τη ΝΔ, από τη φωτιά που πυροδότησε η σύγκρουση Κοτζιά-Καμμένου. Το Μαξίμου πάλευε απεγνωσμένα να αλλάξει πεδίο σύγκρουσης με την αντιπολίτευση και η «συμφωνία» με την Εκκλησία, πράγματι οδήγησε αλλού την κουβέντα.
Προσλήψεις πριν την κάλπη αλλά και μετά
Το δεύτερο όφελος, είναι το γεγονός ότι αμέσως μετά την «απομάκρυνση» από το Δημόσιο των 10.000 ιερέων (οι οποίοι ωστόσο θα εξακολουθήσουν να πληρώνονται από το Δημόσιο) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να μιλήσει για ίδιο αριθμό θέσεων που αδειάζει στον Δημόσιο τομέα και τα επόμενα χρόνια μπορεί αυτές οι θέσεις να πληρωθούν με κατάλληλο προσωπικό, ώστε να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος.
Ο Δημήτρης Tζανακόπουλος ξεκαθάρισε ότι αυτές οι 10.000 προσλήψεις δεν μπορεί να γίνουν το 2019 αλλά τα επόμενα χρονιά. Μίλησε ωστόσο για άμεσες προσλήψεις την επόμενη χρονιά, εκπαιδευτικού προσωπικού και γιατρών.
«Σκοπεύουμε να μονιμοποιήσουμε τα προγράμματα της Βοήθειας στο Σπίτι και να προχωρήσουμε και σε προσλήψεις, αν δεν κάνω λάθος, 4.500 εκπαιδευτικών για την Ειδική Αγωγή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ήδη ο Κ.Γαβρόγλου, μόνο για την Παιδεία έχει βάλει τον πήχη στους 15.000 διορισμούς μέσα στην επόμενη τριετία ανακοινώνονταςδιορισμούς 5.250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2020 – 2021 και5.250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2021 – 2022.
Ο προγραμματισμός για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αφορά σε 3.000 προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού, ώστε μέσα στον επόμενο χρόνο να ενισχυθεί και να μονιμοποιηθεί το πρόγραμμα.
Κλείνει το μάτι σε όσους σκέπτονται να ψηφίσουν ΝΔ
Το «κλείσιμο του ματιού» που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας για διορισμούς και μετά το 2019 στοχεύει και στο να λειτουργήσει αποτρεπτικά για εκείνους που σκέπτονται να ψηφίσουν ΝΔ. Παράλληλα το έκανε «καθαρότερο» αμέσως μετά, όταν ευθέως υποστήριξε ότι οι συνταξιούχοι θα χάσουν λεφτά αν γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης. «Η κυβέρνηση αυτή θα συνεχίσει να έχει διαρκή μέριμνα για τους συνταξιούχους» ,ανέφερε, σημειώνοντας «...θα πρέπει όλοι να θυμούνται πως ένα πράγμα είναι βέβαιο, ότι οι συνταξιούχοι μόνο σε μία περίπτωση θα βρεθούν σε χειρότερη θέση από τη θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα, εφόσον παρ΄ ελπίδα γίνει Πρωθυπουργός της χώρας ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ.. Τότε, δεν πρόκειται όχι μόνον να πάρουν έστω και ένα ευρώ παραπάνω, αλλά αντιθέτως θα οδηγηθούν στη λαίλαπα του ασφαλιστικού συστήματος Πινοσέτ και σε νέες περικοπές των συντάξεών τους».
Στη Βουλή τα μέτρα της ΔΕΘ
Παράλληλα ο κ.Τσίπρας θα φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή ένα-ένα τα «θετικά» μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ, καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση ψηφίζοντάς τα. Η αρχή γίνεται σήμερα με τα αναδρομικά ένστολων, ιατρών και δικαστικών.
Στο τέλος της θητείας του και πριν ο ψηφοφόρος πάει πάνω από την κάλπη ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορεί να ισχυριστεί ότι ήταν ο πρωθυπουργός που έκλεισε το Μακεδονικό, έδωσε τέλος στα μνημόνια, έδιωξε το ΔΝΤ, προχώρησε στη συμφωνία με την εκκλησία θέτοντας εκτός δημοσίου τους ιερείς, ενώ διόρισε και θα διορίσει κόσμο εκεί που το κράτος αποδυναμώθηκε από τον περιορισμό διορισμών στη Μνημονιακή οκταετία.
Κι αν αυτά δεν είναι αρκετά για να δημιουργήσουν ένα ισχυρό δίλημμα στον ψηφοφόρο, η απειλή νέων μειώσεων με κυβέρνηση ΝΔ είναι ήδη εδώ. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος προειδοποίησε ήδη τους συνταξιούχους.  
«Μποναμάς» με εφάπαξ επιστροφή αναδρομικών σε ενστόλους ύψους 820 εκατ.  
Την εφάπαξ επιστροφή αναδρομικών στους ενστόλους και όχι μόνο, ύψους 820 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας χθες σε εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας. Οπως είχε προαναγγείλει το iefimerida.gr ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην εορταστική εκδήλωση της ΠΑ στο Μέγαρο Μουσικής, απευθυνόμενος στους ένστολους, τόνισε: «Υποστήκατε μισθολογικές αδικίες αλλά δεν κάνατε ποτέ πίσω στο καθήκον σας. Και η Πολιτεία σας χρωστάει».
Για να προσθέσει: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το πρώτο θετικό δημοσιονομικό μέτρο μετά την 21η Αυγούστου αφορά την αποκατάσταση της αδικίας που υπέστησαν άνθρωποι που έκαναν το καθήκον τους. Πανεπιστημιακοί, δάσκαλοι, γιατροί, πυροσβέστες και φυσικά οι άνδρες και οι γυναίκες του ελληνικού στρατού, του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας. Προχωράμε αύριο διά νόμου στην απόδοση 820 περίπου εκατ. από αναδρομικές κρατήσεις στα χρόνια των μνημονίων».
Οπως διευκρίνισε «θα καταβληθούν στους ενστόλους στο σύνολό τους, σε ένα μήνα από σήμερα ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης του έργου σας».
Ξενογιαννακοπούλου: Ενίσχυση των ΚΕΠ με ανθρώπινο δυναμικό
Και οι υποσχέσεις δεν σταματούν εκεί καθώς τη βούληση της κυβέρνησης για ενίσχυση των ΚΕΠ με ανθρώπινο δυναμικό εξέφρασε χθες η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΠΟΣΕ-ΚΕΠ).
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν τουλάχιστον 250 προσλήψεις πανελλαδικά, καθώς, όπως ανέφεραν, οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες εξαιτίας συνταξιοδοτήσεων, μετατάξεων και περιορισμού των προσλήψεων που επέβαλαν τα μνημόνια.
Η κ. Ξενογιαννακοπούλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υλοποίηση του σχεδίου για την ψηφιακή αναβάθμιση των ΚΕΠ για την ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων.
Ο Σπίρτζης τάζει σχολεία 
Ο Υπουργός  Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης από την πλευρά του τάζει τη δημιουργία δύο νέων σχολείων στην Ανατολική Αττική.
Η ανέγερση του 2ου δημοτικού σχολείου Πόρτο Ράφτη και του 3ουΝηπιαγωγείου Γλυκών Νερών,  αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων των εν λόγω περιοχών. Πολλές φορές στο παρελθόν η προβληματική σχολική στέγη των δύο διδακτηρίων αποτέλεσε αντικείμενο κινητοποιήσεων και σφοδρών παραπόνων, τόσο των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όσο και των δημοτικών αρχών, καθώς οι μαθητές των  εν λόγω σχολικών μονάδων στεγάζονταν σε ενοικιαζόμενα ακατάλληλα κτίρια με πολλαπλά προβλήματα.
Ετσι με δύο αποφάσεις διατηρούνται σε ισχύ οι απαλλοτριώσεις των ακινήτων, όπου προβλέπεται να ανεγερθούν τα δύο σχολεία. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.