Αποτέλεσμα εικόνας για dap ndfk
Η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα έχει σταθεί στο πλευρό των φοιτητών που ζητούν το αυτονόητο, την σωστή λειτουργία των Πανεπιστημίων τους και έχει αποτελέσει την αιχμή του δόρατος σε όλες τις καίριες αλλαγές που έχουν συντελεστεί στον τομέα της Παιδείας. Με αφορμή τα όσα διαβάζουμε τις τελευταίες ώρες σε μερίδα του τύπου, νιώθουμε την ανάγκη απέναντι στους φοιτητές αλλά και στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

1. Η συντριπτική πλειοψηφία (άνω του 90%) των πανεπιστημιακών σχολών ανά την ελληνική επικράτεια είναι ανοιχτές χωρίς να έχει γίνει σε αυτές ούτε μια ημέρα κατάληψη. 

2. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συμμετέχει στο σύνολο των γενικών συνελεύσεων, στηρίζοντας τις τομές που συντελούνται από την κυβέρνηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και κρατώντας, μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών, τα πανεπιστήμια ανοιχτά, ως έχει υποχρέωση απέναντι στους φοιτητές  και όπως κάνει εδώ και δεκαετίες, πολλές φορές ακόμα και κόντρα σε όλους και όλα. 

3. Πράγματι, υπήρξαν ελάχιστες περιπτώσεις όπου οργανώσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, παρά την κεντρική οδηγία, δεν συμμετείχαν σε γενικές συνελεύσεις. Αυτό όμως αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα σε σχέση με τι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. 

Η νέα εποχή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα έρθει με τα πανεπιστήμια ανοιχτά. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποτελεί την παράταξη-θεματοφύλακα, τόσο των σημαντικών μεταρρυθμίσεων στον τομέα της παιδείας, όσο και της εύρυθμης λειτουργίας των σχολών μας. Αυτό το ρόλο θα επιτελέσει και τώρα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.