Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός στην άμυνα δεν κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα και ηττήθηκε από την Μπριζ στην Ολλανδία με 2-1 στο πιο δυνατό τεστ μέχρι στιγμής στην Ολλανδία...


Ο Γιάννης Αναστασίου όπως στο πρώτο φιλικό επί Ολλανδικού εδάφους έτσι και στο δεύτερο επέλεξε το 4-2-2-2, με τον Κοτσόλη κάτω από τα δοκαρια. Δεξιά ο Μπούρμπος, αριστερά ο Χουχούμης και τους Τριανταφυλλόπουλο και Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Οι Ζέκα και Δώνης στη μεσαία γραμμή. Πιο μπροστά τους οι Ατζαγκούν και Πέτριτς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν οι Καρέλης και Καλτσάς.

Ο Παναθηναϊκός από όλο το παιχνίδι είναι ως κέρδος την πολύ καλή εμφάνιση του Καρέλη και ο μαζι με τον Στέφανο Κοτσόλη ήταν οι διακριθέντες για τον Παναθηναϊκό. Ο επιθετικός πέτυχε ένα φανταστικό γκολ και στην επίθεση ήταν αρκετά δραστήριος, ενώ ο γερόλυκος, Στέφανος Κοτσόλης, έδειξε πως παρά την ηλικία του διατηρεί σε πολύ καλή κατάσταση τα αντανακλαστικά του. Τα θετικά που είχε όμως ο Παναθηναϊκός επισκίασαν τα θετικά. Το πρώτο πρόβλημα ήταν η κυκλοφορία της μπάλας, όχι τόσο στις πρώτες πάσες από την άμυνα προς την επίθεση, αλλά όταν η μπάλα περνούσε από το κέντρο για να εξελιχθεί η επιθετική δραστηριότητα οι «πράσινοι» δεν έκαναν κίνηση για να πάρουν την μπάλα στα πόδια τους και γενικώς δεν υπήρχε η δημιουργία. Το σημαντικότερο πρόβλημα που θα πρέπει να λύσει άμεσα ο Παναθηναϊκός είναι η αμυντική λειτουργία. Στο πρώτο ημίχρονο οι Ζέκα και Δώνης δεν συνεργάζονταν όπως θα ήθελε ο Αναστασίου και στο δεξί άκρο της άμυνας υπήρχαν πολλά προβλήματα, ο Μπούρμπος ήταν συνεχώς εκτεθειμένος και δεν υπήρχαν οι απαραίτητες αλληλοκαλύψεις. Χαρακτηριστικό της κακής αμυντικής λειτουργίας ήταν το γεγονός ότι οι Βέλγοι ισοφάρισαν το ματς πολύ γρήγορα, μόλις πέντε λεπτά μετά το γκολ του Καρέλη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι αρκετά προβλήματα, ειδικά στο ξεκίνημά του, με την Μπριζ να βρίσκει και δεύτερο γκολ. Η αγωνιστική εικόνα βελτιώθηκε μετά το 60' όταν ο Αναστασίου άλλαξε το σύστημα σε 4-3-2-1. Οι «πράσινοι» ήταν πιο κοντά ο ένας στον άλλον, μπορούσαν και δούλευαν καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και είχαν την κατοχή της μπάλας , ωστόσο το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος. Βέβαια η ζωή δεν σταματάει εδώ. Ο Παναθηναϊκός έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει και να δουλέψει στα σημεία όπου έχει πρόβλημα και να τα βελτιώσει. Αυτό που μένει όμως από το φιλικό είναι, αναμφισβήτητα το γκολ του Καρέλη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και το γεγονός ότι στο πρώτο δυνατό τεστ ο Παναθηναϊκός λειτούργησε καλύτερα με το 4-3-2-1.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.