Μέχρι και σε 12 άτοκες δόσεις θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν οι οδηγοί τα φετινά τέλη κυκλοφορίας.

Οι πληρωμές μπορούν να γίνουν στην τράπεζα, ενώ ο πολίτης μπορεί να αξιοποιήσει και τα διαδικτυακά συστήματα πληρωμής.

Ανάλογα με την τράπεζα που θα επιλέξουν οι οδηγοί τα τέλη μπορούν να καταβληθούν σε 6, 9, ή 12 άτοκες δόσεις.

Βέβαια, για αρκετούς οδηγούς το πρόβλημα δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο θα εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά το ύψος του ποσού που καλούνται να πληρώσουν.

Για εκείνους πάντως που έχουν καινούρια οικολογικά ΙΧ, το... "χάπι" των τελών που θα πληρώσουν φέτος δε χρυσώνεται με δόσεις!


Σημειώνεται ότι με βάση τα νέα τέλη κυκλοφορίας, τα οχήματα κατηγοριοποιούνται με βάση το έτος ταξινόμησης ως εξής:
• Α' ταξινόμηση στην Ελλάδα έως το 2000
• α' ταξινόμηση 2001-2005 
• α' ταξινόμηση από το 2006 και μετά, ενώ διατηρείται ο διαχωρισμός για επιβατικά αυτοκίνητα τα οποία ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα πρώτη φορά μετά την 1η Νοεμβρίου 2010.
Τέλη κυκλοφορίας με βάση τα κυβικά
cars_all.jpg
Συγκεκριμένα στις τρεις πρώτες κατηγορίες τα τέλη κυκλοφορίας προσδιορίζονται με βάση τον κυβισμό του αυτοκινήτου και είναι ενιαία για ΙΧ έως 1.357 κ.ε., ενώ στη συνέχεια τα ΙΧ, τα οποία πρωτοκυκλοφόρησαν έως το 2000 έχουν τα μικρότερα τέλη σε σχέση με τα πιο «νέα».
Τέλος για τα αυτοκίνητα για τα οποία τα τέλη κυκλοφορίας προσδιορίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων, δεν πληρώνουν καθόλου τέλη όσα εκπέμπουν έως 90 γρ. διοξειδίου του άνθρακα και στη συνέχεια, ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων επιβάλλονται τέλη κυκλοφορίας, τα οποία κυμαίνονται από 0,9 ευρώ ανά γραμμάτιο CO2 έως 3,72 ευρώ.
Τέλη κυκλοφορίας με βάση την εκπομπή ρύπων
cars.jpg

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.