Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, είχε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τρία σημαντικά θέματα για τον Δήμο Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μώραλης έθεσε στον Υφυπουργό το θέμα του τραμ, το οποίο αποτελεί ένα από τα πλέον σοβαρά ζητήματα για την πόλη, καθώς τα έργα καθυστερούν και έχουν επιδεινώσει το κυκλοφοριακό στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται κάτοικοι,  επισκέπτες της πόλης καθώς και οι τουρίστες οι οποίοι αποβιβάζονται στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά ζήτησε από τον Υφυπουργό να δεσμευθεί για ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, για ένα έργο το οποίο επρόκειτο να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2015 και που πήρε παράταση για τον Φεβρουάριο του 2016 και όπως όλα δείχνουν θα πάρει νέα παράταση.

Ο κ. Μώραλης ζήτησε επίσης από τον κ. Σγουρίδη, το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των εργασιών ως προς την επέκταση του μετρό στον Πειραιά, ένα επίσης σημαντικό έργο για την πόλη, που όμως δεν προχωράει με τους προβλεπόμενους ρυθμούς.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε στον Υφυπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ ότι πρέπει να  επισπευστεί η διαδικασία αδειοδότησης της Δημοτικής Συγκοινωνίας, η οποία μέχρι και σήμερα λειτουργεί χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Από την πλευρά του ο κ. Σγουρίδης, δεσμεύθηκε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη με την Αττικό Μετρό, την Τραμ Α.Ε. και τις κατασκευαστικές εταιρείες, προκειμένου να ξεκαθαριστούν τα ζητήματα που αφορούν τον Πειραιά.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.