Ο αρθρογράφος του BBC, Jontly Bloom περιγράφει σε άρθρο του την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και αναρωτιέται αν «βρίσκεται πραγματικά η Ελλάδα στο δρόμο της ανάκαμψης;».
Ο Bloom αναφέρεται στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η Ελλάδα το προηγούμενο έτος μέχρι να υπογράψει το τρίτο πακέτο διάσωσης.
Παραμένουν γραφειοκρατεία και έλλειψη πολιτικής βούλησης 
Η Αθήνα έχει αυξήσει μόνο κατά μερικά δισ. τα έσοδά της από τις ιδιωτικοποίησεις σε σχέση με τον αρχικό στόχο των 50 δισ. ευρώ λόγω της γραφειοκρατίας και της έλλειψης πολιτικής βούλησης

Τα πρώτα βήματα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων  

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο παρά την οριακή πλειοψηφία με το οποίο περνούσαν τα μέτρα στο ελληνικό κοινοβούλιο και τις ατελείωτες αντιπαραθέσεις, η κυβέρνηση έχει κάνει ένα πρώτο βήμα προς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απαιτεί το νέο πακέτο διάσωσης που έλαβε.Επίσης, η κυβέρνηση, έχει προχωρήσει με το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων με το 51% του ΑΔΜΗΕ να παραμένει στο ελληνικό κράτος, ενώ προωθούνται παράλληλα και άλλες σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις. Για παράδειγμα, έχει συμφωνηθεί με τη γερμανική Fraport η παραχώρηση των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων. Ωστόσο τα δύσκολα είναι μπροστά της. 
Μηδενικά όσα έχουν γίνει σε σχέση με αυτά που έχει η υποσχεθεί
Αλλά όλα αυτά είναι σχεδόν μηδαμινά σε αυτά που έχει υποσχεθεί η ελληνική κυβέρνηση, σχολιάζει ο αρθρογράφος. Η Αθήνα έχει αυξήσει μόνο κατά μερικά δισ. τα έσοδά της από τις ιδιωτικοποίησεις σε σχέση με τον αρχικό στόχο των 50 δισ. ευρώ λόγω της πολύς μεγάλης γραφειοκρατίας και της έλλειψης πολιτικής βούλησης.

Πολιτικός δυναμίτης το συνταξιοδοτικό
Επίσης, οι πικρές μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται, με το συνταξιοδοτικό να αποτελεί ταυτόχρονα όρο του προγράμματος, αλλά και πολιτικό δυναμίτη. Περαιτέρω μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θα είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση και απειλεί να κλονίσει την πλειοψηφία της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο. 


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.