Καρέ καρέ αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός τη στιγμή που ένας από τους τρομοκράτες της επίθεσης στην Τζακάρτα πυροβολούσε προς το πλήθος και τους αστυνομικούς


Καρέ καρέ αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός τη στιγμή που ένας από τους τρομοκράτες της επίθεσης στην Τζακάρτα πυροβολούσε προς το πλήθος και τους αστυνομικούς που βρίσκονταν γύρω του πριν αυτοπυροβοληθεί.
Το συγκλονιστικό υλικό παρουσιάζεται από το Metro, ένα ινδονησιακό site. Σε αυτό φαίνεται ο δράστης να κρατά το όπλο ψηλά, σε πολύ κεντρικό δρόμο και να σημαδεύει με απόλυτη ψυχραιμία πολίτες και αστυνομικούς που είχαν συγκεντρωθεί γύρω του.

Οι φωτογραφίες με τον ίδιο τρομοκράτη από την Daily Mail:


Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες
Ο τρόπος που έδρασε ο συγκεκριμένος τρομοκράτης θυμίζει τα όσα διηγήθηκε άνθρωπος που έζησε από κοντά τις επιθέσεις. Ο Ruli Koestman που ήταν σε meeting σε κτίριο κοντά στα Starbucks περιγράφει τα όσα συγκλονιστικά βίωσε: «Μετά άκουσα ένα δυνατό κρότο, μία έκρηξη. Ήταν σαν σεισμός. Κατεβήκαμε όλοι κάτω. Μετά είδαμε ότι τα Starbucks από κάτω είχαν καταστραφεί επίσης. Είδα έναν ξένο, έναν δυτικό άντρα με το χέρι του παραμορφωμένο, αλλά ζωντανό. Ένας σερβιτόρος των Starbucks, έτρεξε έξω με αίματα να βγαίνουν από το αυτί του. Ρώτησα αν υπάρχει κάποιος τραυματίας μέσα και είπε ναι, ένας. Νεκρός ήδη. Μετά όλοι συγκεντρωθήκαμε και εμφανίστηκε ένας τρομοκράτης. Είχε όπλο και ξεκίνησε να πυροβολεί εμάς και μετά τα Starbucks. Μετά εξερράγη το αστυνομικό τμήμα».
Σύμφωνα με τον ίδιο ο δράστης πυροβόλησε και προς ένα ρεπόρτερ που βρισκόταν στο σημείο. «Η αστυνομία μετά άρχισε να πυροβολεί τον άντρα που συνέχιζε να γεμίζει το όπλο του. Και μετά έγινε μία ακόμα έκρηξη. Μετά πυροβολισμοί», καταλήγει ο μάρτυρας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.