Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», για τη μνήμη των 21 αδικοχαμένων θυμάτων της Θύρας 7  που βρήκαν τραγικό θάνατο μετά τη λήξη του αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ –ΑΕΚ πριν από 35 χρόνια.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Δήμου Πειραιά στην πλατεία Θυμάτων Θύρας 7, από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη  Μώραλη και τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.
Στεφάνια απέστειλαν η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά και ο Σύνδεσμος Βετεράνων του Ολυμπιακού.
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων Ολυμπιακού κ. Κωνσταντίνος Μπαρμπής πραγματοποίησε ομιλία για τα θύματα της Θύρας 7, η μνήμη των οποίων παραμένει άσβεστη στις καρδιές του φίλαθλου κόσμου.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του μετά το πέρας του μνημοσύνου, τόνισε: «Τελέσαμε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, το μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7, για τα παιδιά που χάθηκαν πριν 35 χρόνια στα σκαλοπάτια της Θύρας 7. Πρόκειται για το τραγικότερο συμβάν του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ελληνικού αθλητισμού. Φυσικά έχει σημαδέψει την ομάδα της πόλης μας, τον Ολυμπιακό αλλά και τον Πειραιά. Είναι χρέος μας να τηρούμε τη μνήμη τους άσβεστη και να κάνουμε ετήσιο μνημόσυνο. Με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι μετά από 35 χρόνια, συνεχίζει και έχει πάρα πολύ κόσμο το μνημόσυνο. Δείχνει ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν ξεχνούν και αυτό είναι θετικό. Θέλω να πιστεύω ότι και τα τελευταία χρόνια αυτό νομίζω σε πολύ μεγάλο βαθμό τηρείται, επειδή και άλλες ομάδες έχουν παρόμοια δυσάρεστα περιστατικά με νεκρούς, τουλάχιστον έχουν σταματήσει να υβρίζονται οι νεκροί του Ολυμπιακού, όσο γινόταν παλαιότερα και όταν πλέον γίνεται αποτελεί εξαίρεση. Πρέπει να σταματήσει από όλους τους φιλάθλους αυτό, διότι πρέπει να σεβόμαστε τους νεκρούς όλων των ομάδων».
Στην επιμνημόσυνη δέηση,  παιάνισε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.