Μεγάλη είναι η συμμετοχή του κόσμου στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη κατά της χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» από τα Σκόπια.
Το «παρών» εδωσε και ο μητροπολίτης Άνθιμος, παρά τις αρχικές πληροφορίες ότι δεν θα παραβρεθεί.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η συμμετοχή φτάνει τα 55.000 άτομα.
Όπως αναφέρει το thestival.gr, άνθρωποι κυρίως από τη Μακεδονία αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας κατέφθασαν με κάθε τρόπο στη Θεσσαλονίκη για να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στους γείτονές μας, για τη μη χρήση του όρου Μακεδονία, στην ονομασία των Σκοπίων.
Ελληνικές σημαίες ανεμίζουν, ενώ πολλοί από τους συμμετέχοντες φορούν παραδοσιακές στολές και χορεύουν υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών.
Στο μεταξύ, στο κέντρο της πόλης επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο καθώς είναι πολύς ο κόσμος που βρίσκεται καθ' οδόν για τον χώρο του συλλαλητηρίου. Πολλά αυτοκίνητα περνούν αυτή την ώρα από τα διόδια των Μαλγάρων, ενώ πολλοί καταφτάνουν και με τουριστικά λεωφορεία και με λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Κλειστές παραμένουν η οδός Εθνικής Αμύνης, η Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου και η Λ. Νίκης.
 
Πάντως δεν έλειψαν και οι εντάσεις, καθώς επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στην Πλατεία Ναυαρίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το  thestival.gr oμάδα ατόμων που κρατούσε ελληνικές σημαίες και σημαίες της Μακεδονίας, προσπάθησε να προσεγγίσει τον χώρο όπου είναι σε εξέλιξη η αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών, στην Καμάρα.

Το χρονικό
Περίπου 500 πούλμαν από όλη την Ελλάδα άρχισαν να φτάνουν στη Θεσσαλονίκη από τις  9 το πρωί.
Τη στήριξή του στο σημερινό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας εξέφρασε από άμβωνος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. 
Σύμφωνα με το thestival.gr, ο κ. Άνθιμος κάλεσε σήμερα σε πανστρατιά προσευχής για τη Μακεδονία, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.
«Ευλογημένε λαέ της Μακεδονίας και του απανταχού ελληνισμού, από τα βάθη της καρδιάς μου που δεν κουράστηκε να αγωνίζεται για την ορθοδοξία και την Ελλάδας μας, απευθύνω αγωνιστικό χαιρετισμό στην ώρα τούτη της εθνικής μας δοκιμασίας» σημείωσε ο κ. Άνθιμος.
Τόνισε δε ότι «αυτή η σημερινή σύναξη στον Ιερό Ναό και η άλλη που θα γίνει σήμερα για την υπεράσπιση των δικαίων μας,έχει σκοπό να διατρανώσει στην παγκόσμια κοινή γνώμη ότι δεν χαρίζουμε σε κανένα το ιστορικό όνομα Μακεδονία».
Οι διοργανωτές του Συλλαλητηρίου διευκρινίζουν ότι στόχος της διοργάνωσης είναι «η εμφάνιση του λαού στο προσκήνιο και η ξεκάθαρη εντολή του προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας προκειμένου να ανατραπεί η υφιστάμενη πολιτική πλεύση που αποδέχεται σύνθετη ονομασία, η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Ο όρος Μακεδονία δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης».
Ποιοι ήταν οι ομιλητές του συλλαλητηρίου
Όπως έχει ανακοινώσει η συντονιστική επιτροπή του συλλαλητηρίου, κεντρικοί ομιλητές είναι:
Στέργιος Καλόγηρος, Δημοσιογράφος
Κώστας Καραΐσκος, Δημοσιογράφος
π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης
Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος
Φραγκούλης Σ. Φράγκος, Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ
Ποιοι στηρίζουν το Συλλαλητήριο
Το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στηρίζουν έμμεσα ή άμεσα οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, εκατοντάδες πολιτιστικοί σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας, Δήμαρχοι ή δημοτικοί σύμβουλοι από όλους σχεδόν τους Δήμους της Μακεδονίας, κληρικοί ή Επίσκοποι από τις Μητροπόλεις της Μακεδονίας, δεκάδες επαγγελματικά, αθλητικά και εξωραϊστικά σωματεία και σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας καθώς και όλα τα χριστιανικά σωματεία της Θεσσαλονίκης.
Οι έφιπποι Κρητικοί έφτασαν στη Θεσσαλονίκη
Από χτες Σάββατο έφτασε στη Θεσσαλονίκη ομάδα έφιππων Κρητικών, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Πρόκειται για δέκα Κρητικούς οι οποίοι είναι ντυμένοι με τις παραδοσιακές κρητικές στολές, με άλογα, μαντιναδολόγους και καλλιτέχνες κρητικής μουσικής. Σκοπός τους είναι να δώσουν το δικό τους δυναμικό «παρών» στη διοργάνωση και να στηρίξουν τους Μακεδόνες. Μάλιστα, το πρωί πρόκειται να κάνουν βόλτες στο κέντρο της πόλης καλώντας τον κόσμο να συμμετάχει στο συλλαλητήριο.
Αυτοί οι δρόμοι έκλεισαν στο κέντρο της πόλης
Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι την Κυριακή (21-01-2018), μεσημβρινές ώρες, στο πλαίσιο του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, θα εφαρμοστούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Τμηματικά και ανάλογα με τον όγκο προσέλευσης των διαδηλωτών, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε βασικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήτοι στις οδούς Γ΄Σεπτεμβρίου, Κουντουριώτη, Λεωφόρο Νίκης, 30ης Οκτωβρίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου και σε άλλες κεντρικές οδούς (π.χ. Εγνατία, Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Κ.Καραμανλή, Β.Όλγας).
Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό 26ης Οκτωβρίου (στο τμήμα της από την Δυτική Είσοδο μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας), στην 30ης Οκτωβρίου, στη Λεωφόρο Νίκης και στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου (στο τμήμα της από τη Γ΄Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Παρασκευοπούλου).