Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της  Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) και Δήμαρχο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη κ. Γιώργο Ιωακειμίδη,  στο Δημαρχείο Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης,  συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που άπτονται της συνεργασίας  Π.Ε.Δ.Α. -Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:
«Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκα τον Γιώργο Ιωακειμίδη, με την ιδιότητα του Προέδρου της Π.Ε.Δ.Α. Όποτε μιλάω με τον Γιώργο,  έχω να κερδίσω πράγματα, γιατί είναι από τους πιο έμπειρους επιτυχημένους αυτοδιοικητικούς στη χώρα, με ιδιαίτερα ώριμη πολιτική σκέψη.  Πιστεύω πως η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής είναι ένα εργαλείο και ο Γιώργος Ιωακειμίδης με την ιδιότητά ως Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. έχει όλες τις δυνατότητες και τις γνώσεις να αξιοποιήσει αυτό το εργαλείο, προς όφελος των Δήμων της Αττικής. Ο Πειραιάς θα είναι «παρών» για να βοηθήσει και να βοηθηθεί μέσα από αυτή τη διαδικασία. Ήταν μια ιδιαίτερη συνάντηση. Ο Πειραιάς είναι μια πόλη με αρκετά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Είναι το μεγάλο λιμάνι της χώρας, η πόλη που υποδέχεται τους τουρίστες, ενώ παράλληλα εξελίσσονται μεγάλες επενδύσεις στο λιμάνι και μέσα στην πόλη. Είμαστε δίπλα στην Αθήνα, αλλά δεν την βλέπουμε ανταγωνιστικά. Θέλουμε να συνθέτουμε με την Αθήνα, αλλά  να διατηρούμε τη δική μας φυσιογνωμία. Είμαστε μια ιστορική πόλη, με τον δικό της πολιτισμό, ιστορία, και ιδιοσυγκρασία και αυτό πρέπει να είναι διακριτό. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ πως με την Αθήνα και ειδικά με την Π.Ε.Δ.Α.  έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε. Με τον Γιώργο Ιωακειμίδη μπορούμε να έχουμε και σε προσωπικό επίπεδο και ως Δήμος,  την καλύτερη δυνατή συνεργασία».

Ο Πρόεδρος της  Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) και Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, δήλωσε:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι στο Δημαρχείο Πειραιά με τον φίλο μου Γιάννη Μώραλη, με την έννοια ότι μας ενώνει και ο Πειραιάς και ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες αισθανόμαστε και είμαστε διαφορετικά μεταξύ μας. Νομίζω ότι έχουμε πολλά να κάνουμε ως Π.Ε.Δ.Α., γιατί πραγματικά πρέπει να «δέσουμε» την ευρύτερη αυτοδιοίκηση της Αττικής,  με έναν- έναν  τους Δήμους και ανοίγονται πολλά μπροστά μας. Θα βοηθήσουμε όλοι να ξανακερδίσει ο Πειραιάς, το πρώτο λιμάνι της χώρας από κάθε πλευρά και όχι να είναι παράρτημα της Αθήνας. Τα θέματα τα ξέρει πολύ καλύτερα από εμένα ο Δήμαρχος και θα μας τα πει. Από τη δική μας πλευρά,  θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια, γιατί νομίζω ότι το δικαιούται ο Πειραιάς και η ευρύτερη περιοχή της Β΄ Πειραιά, καθώς ο Δήμος Πειραιά,  είναι η ατμομηχανή που οφείλει να τραβάει το τρένο σε αυτή την κατεύθυνση, προς τα εμπρός».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.