Μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωϊνές ώρες στην περιοχή της Αττικής και σε επαρχιακή πόλη.


Μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωϊνές ώρες στην περιοχή της Αττικής και σε επαρχιακή πόλη. Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 6 άτομα των οποίων εξετάζεται η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και εμπρησμούς.

Ταυτόχρονα διενεργούνται κατ οίκον έρευνες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για άτομα που συμμετέχουν σε ακροδεξιές ομάδες και θεωρούνται ύποπτοι για τις επιθέσεις σε στέκια αναρχικών σε καταλήψεις και στις πρόσφατες επιθέσεις σε Φαβέλα και σε καταλήψεις αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας και στην επαρχία από το καλοκαίρι.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μέλη της ομάδας COMBAT 18 HELLAS, η οποία έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 15 εμπρηστικές επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών, ενώ είχε βεβηλώσει και το μνημείου του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. 

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί επιχειρούν την ταυτοποίηση ενός ατόμου που ανήκει σε ακροδεξιά ομάδα  για την επίθεση από τουλάχιστον δέκα εθνικιστές στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα», το απόγευμα της 25ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους δράστες φέρεται να έχει αναγνωριστεί από έναν εκ των δικηγόρων που βρίσκονταν μέσα στον στο αναρχικό στέκι τη στιγμή της επίθεση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό της συνηγόρου της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερίας Τομπατζόγλου. Οι αστυνομικοί έχουν θέσει στο επίκεντρό τους την αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού που ενδεχομένως να βοηθούσε στην τελική αναγνώριση των δραστών, οι οποίοι φορούσαν κράνη μοτοσυκλέτας, ωστόσο είχαν ανοιχτό το κάλυμμα του προσώπου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.