Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 09-06-2018 στις 7 μ.μ. η εκδήλωση ‘’ΩΔΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’’, μία εκδήλωση Εθνικής και Ιστορικής αναφοράς, αφιερωμένη στην ελληνικότητα της Μακεδονίας, που διοργάνωσαν από κοινού ο Τομέας Πολιτισμού του Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης και ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης και Πρόεδρος της Π..Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ελληνικότητα της Μακεδονίας, μα και στην απόφαση του συμβουλίου της Π.Ε.Δ.  περί απορρίψεως οποιασδήποτε ονομασίας που να περιέχει τον όρο ‘’Μακεδονία’’.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές, Κώστας Γκιουλέκας και Σταύρος Καλαφάτης, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος, οι πολιτευτές κκ Παναγιώτης Κοκκόρης και Βίκυ Νάκου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Μαρία Αποστολίδου, εντεταλμένη σε θέματα προσωπικού και Κική Ζωναρέλη και ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς, Γιώργος Παπαδόπουλος.


Παρέστησαν, επίσης, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος, π. Νικηφόρος Καλαϊτζιδης, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, π. Χερουβίμ Μαριάκης, ο Πρόερδος της Ε.Ν.Ε. του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής, π. Βασίλειος Κούτλας, ο Πρόεδρος της Ε.Ν.Ε. του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος, π. Αντώνιος Λεονταράς, καθώς και εκπρόσωποι του πολιτιστικού συλλόγου, ‘’Κωνσταντίνος Παλαιολόγος’’, του πολιτιστικού συλλόγου Μανδρακιωτών ‘’Ο Βιότοπος’’ και της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης ‘’ο Εύξεινος Πόντος’’.

Κατά το πέρας της εκδήλωσης παραδόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες στη χορωδία, στο Βυζαντινό χορό και στο χορευτικό συγκρότημα του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος, για την καλλιτεχνική πλαισίωση της εκδήλωσης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.