«O πολιτιστικός  πολυχώρος «Κώστας Κωσταράκος» στα Καμίνια έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Δημοτική Αρχή.  Εδώ ανακοινώσαμε τον συνδυασμό μας «Πειραιάς Νικητής» πριν από πέντε χρόνια και αισθανόμαστε οικείο το περιβάλλον», τόνισε εισαγωγικά ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης  Μώραλης, μιλώντας  στην ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση που είχε με κατοίκους και φορείς της Δ' Δημοτικής Κοινότητας, χθες στην αίθουσα του  Πολιτιστικού Πολυχώρου «Κ. Κωσταράκος».
Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αναστάσιος Πούλος, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα  της Δημοτικής Αρχής για έναν εποικοδομητικό διάλογο. 
Ο κ. Μώραλης συζήτησε με τους κατοίκους της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας  και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στην εισήγησή του μίλησε για το  έργο της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία 4,5 χρόνια και κυρίως για τις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα.
Ο κ. Μώραλης τόνισε πως γνώριζε εξ αρχής ότι πρόκειται για μια περιοχή με αρκετά προβλήματα και γι αυτό από την πρώτη στιγμή, ξεκίνησαν  οι παρεμβάσεις από την Δ΄ Δημοτική Κοινότητα.
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ένα από τα πρώτα μεγάλα έργα, που υλοποίησε η Δημοτική Αρχή στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα τον Ιανουάριο του 2015, ήταν η πλήρης ανακατασκευή της πλατείας Αγίων Αναργύρων στην Παλιά Κοκκινιά, με δωρεά της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός. Αναφέρθηκε επίσης,  στην ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου επί της οδού Αμοργού, η οποία πραγματοποιήθηκε επίσης με τη συνδρομή της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.
Στη συνέχεια,  τόνισε ότι η αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Παπαδογιωργή, έχει ενταχθεί στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, επισημαίνοντας:  «Έχουμε διασφαλίσει 4.800.000 ευρώ από την Ο.Χ.Ε. για την αξιοποίησή του και μετατρέπεται σε πάρκο κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, παιδική βιβλιοθήκη, στήριξη στην άνεργη μητέρα, παιδική χαρά κ.ά. Θα είναι μια σημαντική παρέμβαση», κατέληξε ο Δήμαρχος.
Επεσήμανε επίσης,  ότι  κατασκευάστηκε μια νέα παιδική χαρά στη συμβολή των οδών Αδριανού και Αγίου Φιλίππου, υπογραμμίζοντας πως ανακατασκευάστηκαν πλήρως ή μερικώς 13 επιπλέον παιδικές χαρές.
Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε επιπλέον, στην κατασκευή νέων πεζοδρομίων περιμετρικά σχολικών συγκροτημάτων, πλατειών και παιδικών χαρών στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, καθώς επίσης και στην υλοποίηση προγράμματος ασφαλτοστρώσεων 18 δρόμων και στην τοποθέτηση νέων πινακίδων οδών σεδρόμους.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ αναβαθμίστηκαν χώροι πρασίνου  στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα.
Ακολούθως, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στην παρέμβαση  της Δημοτικής Αρχής στην περιοχή της Παλιάς Κοκκινιάς, όπου κατεδάφισε τρία εγκαταλελειμμένα ακίνητα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των περιοίκων.
Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε επιπλέον, στα  Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, καθώς επίσης και στην πισίνα του 1ου Ειδικού Σχολείου Πειραιά, η οποία λειτούργησε για πρώτη φορά το 2016 με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.
Επιπλέον, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στην ομιλία του στη στήριξη του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός στον Δήμο Πειραιά, τονίζοντας:
 «Ο Ολυμπιακός μάς έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ο μεγάλος σύλλογος της πόλης μας και ο Βαγγέλης Μαρινάκης  ήταν πρώτος σύμβουλος στην πόλη με ρεκόρ σταυρών στην πορεία του Δήμου.  Eίναι ιδιαίτερα τιμητικό να έχει ο Δήμος συμπαραστάτη το μεγάλο σωματείο της πόλης, με την μεγάλη οικονομική δυνατότητα, που έρχεται να συμβάλλει στην  πόλη και στη χώρα. Συμβάλλει  στην πόλη χωρίς να ζητάει τίποτα από την πόλη. Θεωρώ ότι είναι θετικό και μακάρι να υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι που έχουν την οικονομική δυνατότητα και το πράττουν, να  βοηθήσουν την πόλη όπως εκείνοι νομίζουν, είτε με παρεμβάσεις- αναπλάσεις είτε στα σχολεία είτε σε δράσεις για το παιδί, για την τρίτη ηλικία».       
Επιπροσθέτως, ο κ. Μώραλης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει υλοποιήσει σημαντικό έργο και ότι έχει συγκεκριμένο πλάνο για την ανάπτυξη της πόλης με ορίζοντα 15ετίας. «Είχαμε ένα πρόγραμμα, έγιναν αρκετές παρεμβάσεις, άλλες δρομολογήθηκαν και σίγουρα υπάρχουν πράγματα που δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε αυτά τα χρόνια», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή δραστηριοποιήθηκε στην πιο δύσκολη περίοδο για τη χώρα, με οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα. «Νομίζω ότι πήγαμε αρκετά καλά. Δεν θέλω να πω φυσικά ότι είμαστε άριστοι,  ούτε προσωπικά εγώ ως Δήμαρχος ούτε η Δημοτική Αρχή, αλλά δουλεύουμε με σύστημα,  με πρόγραμμα, με εντιμότητα».  
 «Θεωρώ ότι είμαστε μια ομάδα που έχει μια δυναμική, είμαστε μια ομάδα που θέλω να πιστεύω ότι οι Πειραιώτες θα μάς ξαναεμπιστευτούν. Θα έχουμε μια καλύτερη τετραετία για την πόλη μας», κατέληξε ο Δήμαρχος Πειραιά, σημειώνοντας ότι ο  Πειραιάς είναι μια πόλη με πολύ μεγάλα σημαντικά πλεονεκτήματα, τα οποία πλέον έχει αρχίσει να αξιοποιεί.  
Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης έκανε μια συνοπτική ενημέρωση για τα έργα και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και αφορούν την πόλη συνολικά,  τη ζωή, τις προοπτικές και το μέλλον ολόκληρης της πόλης.  Συγκεκριμένα:

·         Χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκούς πόρους 111.683.000
·         Αντισταθμιστικό έσοδο από ΟΛΠ.
·         Αναχρηματοδότηση δανείου Δήμου Πειραιά.
·         Δρομολόγηση αξιοποίησης του Πύργου. Βγαίνει ο διαγωνισμός στον αέρα.
·         Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη/ Διαγωνισμός «BlueGrowth Piraeus».
·         Στρατηγική για τη Γαλάζια Ανάπτυξη.
·         Αξιοποίηση της  Ραλλείου
·         Αξιοποίηση του Τουρισμού
·         Ανάπλαση Μικρολίμανου. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού και υπάρχει ανάδοχος.
·         Αναπλάσεις πλατειών (Κανάρη, Αλεξάνδρας και Θεμιστοκλή).
·         Ανάπλαση πεζόδρομων (Σωτήρος Διός, Παλαιολόγου, Νικήτα, Αγίου Σπυρίδωνα, Ιάσωνος).
·         Αναπλάσεις πρασίνου σε επιφάνεια 30 στρεμμάτων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.
·         Αδειοδότηση δημοτικής συγκοινωνίας. Παραλάβαμε 5 νέα λεωφορεία τα οποία θα κυκλοφορήσουν άμεσα.
·         Ανανέωση στόλου οχημάτων Καθαριότητας. Θα τα παραλάβουμε το επόμενο διάστημα.
·          Παρεμβάσεις σε σχολικά κτήρια με στόχο την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία τους.Υλοποιήθηκαν εργασίες επισκευών και συντήρησης σε 45 σχολικά κτήρια της πόλης, συνολικού προϋπολογισμού 5.614.274 ευρώ και προγραμματίζονται επιπλέον εργασίες σε σχολεία, προϋπολογισμού 1.531.280 ευρώ.
·         Ασφαλτοστρώσεις σε 91 δρόμους. Έχουν δρομολογηθεί επιπλέον 79 δρόμοι.
·         Εκσυγχρονισμός δημοτικού φωτισμού.
·         Εφαρμογή PIREAPP και τηλεφωνική γραμμή για την εξυπηρέτηση των δημοτών για θέματα καθημερινότητας.
·         Δημιουργία νέων και ανακατασκευή 42 παιδικών χαρών σε ολόκληρη την πόλη.
·         Δωρεάν αθλητικά camps κάθε χρόνο με την υποστήριξη της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.
·         Δωρεάν Χριστουγεννιάτικες και Αποκριάτικες εκδηλώσεις.
·         Μείωση 10% των δημοτικών τελών για όλους.
·         Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για οικονομικά αδύναμους πολίτες και ΑμεΑ.
·         Απαλλαγή πολύτεκνων και τρίτεκνων από τροφεία Βρεφονηπιακών Σταθμών και μείωση 50% στα Δημοτικά Τέλη για τους πολύτεκνους. Δρομολογούμε μείωση και για τους τρίτεκνους.
·         Επαναλειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου.
·         Βασικά είδη διατροφής σε 160 άπορες οικογένειες προσφορά της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.
·         Βασικά είδη διατροφής και προσωπικής υγιεινής σε 108 οικογένειες από την Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.
·         Αναβάθμιση δημοτικών πολυιατρείων.
·         Αναβάθμιση  των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης.
·         Στήριξη με δράσεις και εκδηλώσεις των Ειδικών Σχολείων της πόλης.
·         Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα διά βίου μάθησης.
·         Αναβάθμιση Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
·         Μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου Ανάπλαση στην πλατεία Αλεξάνδρας.
·         Ανάπλαση της πλατείας Πηγάδας
·         Ανακατασκευή γηπέδων και γυμναστηρίων.
·         Αθλητικά δρώμενα με κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
·         Νέος θεσμός «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ».
·         Δημιουργία τουριστικής ταυτότητας “Destination Piraeus”.


Τα έργα και οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στον Πειραιά και στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, στο site του Δήμου Πειραιά, στον εξής σύνδεσμο:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.