Εκπαιδευτικοί σχολείων από τις χώρες της Ισπανίας, της Σουηδίας, της Πορτογαλίας, της Πολωνίας και της Γερμανίας μαζί με εκπαιδευτικούς των Ραλλείων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων, επισκέφθηκαν σήμερα τον Δήμο Πειραιά, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Ε-Μ@ΤΙ-ΟΝ.

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα  Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, σε χαιρετισμό της  τόνισε μεταξύ άλλων,  ότι η Δημοτική Αρχή υποδέχεται με μεγάλη χαρά, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά,  εκπαιδευτικούς από τα Πρότυπα Ράλλεια Πειραματικά Σχολεία και εκπαιδευτικούς από τα σχολεία  του εξωτερικού σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Ε-Μ@ΤΙ-ΟΝ. Στόχος, όπως είπε,  είναι η ανταλλαγή απόψεων και η υλοποίηση του προγράμματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Ο Δήμος είναι αρωγός και χαιρόμαστε που μας δίνεται η δυνατότητα να φιλοξενήσουμε εκπαιδευτικούς ξένων χωρών», τόνισε η κα Γλύκα.

Ο  Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος σε δήλωσή του επεσήμανε, ότι η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή και ο Δήμος Πειραιά «αγκαλιάζουν» πάντα τέτοιες προσπάθειες, όπως αυτή που γίνεται στα Ράλλεια Πειραματικά Σχολεία, καθώς επίσης και οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα υλοποιείται, είτε εντός της Ελλάδας είτε είναι ευρωπαϊκό ή διεθνούς περιεχομένου.    

Ο Διευθυντής των Ραλλείων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων κ. Βασίλης Πανόπουλος σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι  το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει τη μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών στο εξωτερικό, σε κάποια από τις συμμετέχουσες χώρες και ότι   μαζί με τους υπεύθυνους των χωρών προετοιμάζουν το ταξίδι των μαθητών και των εκπαιδευτικών στη Μαδρίτη. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι σε αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η επίσκεψη στον Δήμο Πειραιά.  

Ο γενικός συντονιστής του προγράμματος Erasmus+ Ε-Μ@ΤΙ-ΟΝ κ. Pedro Fernandez,  σε δήλωσή του μεταξύ άλλων υπογράμμισε, ότι πριν από τρία χρόνια, έξι χώρες ξεκίνησαν να δουλεύουν γι αυτό το πρόγραμμα, τονίζοντας  ότι  οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι να βοηθηθούν οι μαθητές στις δεξιότητές τους στα Μαθηματικά, χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, καθώς και η εισαγωγή της ρομποτικής στα σχολεία.   

Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν δώρα.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν  ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Βεντούρης, ο σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κ. Γεράσιμος Αγγελετάκης και ο Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.  Χρήστος Μακρής. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.