Αποτέλεσμα εικόνας για πατουλης
Συνέντευξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής 
Γ. Πατούλης: «Η εξαφανισμένη Δούρου ξαφνικά θέλει διάλογο. Την ψάχνουμε να μας δώσει απαντήσεις»
Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στην τοπική ανάπτυξη και το περιορισμό της ανεργίας, η αντιμετώπιση του προβλήματος με τα απορρίμματα και η ενίσχυση της ασφάλειας του πολίτη,   αποτελούν τις πρώτες προτεραιότητες του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.
Με συνέντευξή του στον «Ε.Τ.» της Κυριακής μιλά για το πραγματικό δίλημμα των εκλογών και χαρακτηρίζει την  Ρένα Δούρου ως «εξαφανισμένη» όλα αυτά τα χρόνια.
Απαντώντας σε  σχετική ερώτηση για το αν θα αποδεχτεί την πρόκληση-πρόσκληση της κ. Δούρου να πάει σε δημόσιο debate μαζί της τονίζει:
«Ο δημόσιος διάλογος πάνω στα πεπραγμένα του καθενός μας πρέπει να είναι διαρκής. Και όχι παραμονές εκλογών μόνο. Η εξαφανισμένη όλα αυτά τα χρόνια απερχόμενη περιφερειάρχης ξαφνικά θέλει να κάνει διάλογο. Καλοδεχούμενη η πρόσκληση, κι ας έρχεται καθυστερημένα, γιατί όλα αυτά τα χρόνια η αλήθεια είναι ότι την ψάχνουμε για να μας δώσει πειστικές απαντήσεις για όλα όσα υποσχέθηκε και δεν έκανε στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην αντιπλημμυρική προστασία, στην ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της Αττικής.
Και είμαι βέβαιος ότι δεν θα την ακούγαμε καθόλου αυτά τα χρόνια, αν δεν είχαν συμβεί στη… βάρδιά της οι τραγωδίες σε Μάνδρα και Μάτι. Εγώ προσωπικά ποτέ δεν φοβήθηκα τον δημόσιο διάλογο με την κ. Δούρου, αυτή με αποφεύγει συστηματικά. Μην την πιστεύετε, λοιπόν, ότι θέλει πραγματικά debate.
Οι πολίτες θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ των δυνάμεων των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων και των δυνάμεων της ευθύνης και της συνέπειας
Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών για την Περιφέρεια Αττικής είναι" αν θα επιλέξουν οι πολίτες τις δυνάμεις των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, του λαϊκισμού, του μη έργου και της ανευθυνότητας, που υπηρετούν σήμερα οι παρατάξεις των κ.κ. Δούρου και Σγουρού.
Ή αν θα επιλέξουν τις δυνάμεις της ευθύνης, της συνέπειας και του έργου, που εκπροσωπεί η δική μας παράταξη, «Νέα Αρχή για την Αττική».
Το έργο μου είναι ορατό και συγκεκριμένο
Ο Γ. Πατούλης στη συνέντευξη απαντά και στις βολές που δέχεται από τη κ. . Δούρου σχετικά με την ανυπαρξία έργου όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείστε με την Αυτοδιοίκηση.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το έργο του είναι ορατό και συγκεκριμένο τόσο στη δήμο Αμαρουσίου, όσο και στη ΚΕΔΕ και τον ΙΣΑ. 
«Στο Μαρούσι παρέλαβα έναν υπερχρεωμένο δήμο, τον οποίο εξυγιάναμε. Υλοποιήθηκε σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς: Στο πράσινο, στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, στην ενίσχυση των σχολικών υποδομών, στη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, στην παροχή πρότυπων δημοτικών υπηρεσιών.
Δημιουργήθηκαν κοινωνικές δομές που στηρίζουν στην πράξη τη μέση οικογένεια, σταθήκαμε δίπλα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.
Μέσα από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κρίσης. Με πρότυπες κοινωνικές δομές, όπως το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος.
Ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ έδωσα μαζί με πολλούς άλλους δημάρχους αγώνες για να αναβαθμίσουμε το κύρος της Αυτοδιοίκησης. Να εξασφαλίσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για όλους τους Έλληνες».
Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη και


Συνέντευξη Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής
Γιώργου Πατούλη στον Ελεύθερο Τύπο

  • Κύριε Πατούλη, ποιο είναι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών για την Περιφέρεια Αττικής;

Το δίλημμα που τίθεται στις εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής είναι αν θα επιλέξουν οι πολίτες τις δυνάμεις των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, του λαϊκισμού, του μη έργου και της ανευθυνότητας, που υπηρετούν σήμερα οι παρατάξεις των κ.κ. Δούρου και Σγουρού.
Η αν θα επιλέξουν τις δυνάμεις της ευθύνης, της συνέπειας και του έργου, που εκπροσωπεί η δική μας παράταξη,  «Νέα Αρχή για την Αττική».
  • Θα αποδεχτείτε την πρόκληση – πρόσκληση της κας Δούρου να πάτε σε δημόσιο debate μαζί της;
Ο δημόσιος διάλογος πάνω στα πεπραγμένα του καθενός μας πρέπει να είναι διαρκής. Κι όχι παραμονές εκλογών μόνο. Η «εξαφανισμένη» όλα αυτά τα χρόνια απερχόμενη περιφερειάρχης ξαφνικά θέλει να κάνει διάλογο. Καλοδεχούμενη η πρόσκληση, κι ας έρχεται καθυστερημένα, γιατί όλα αυτά τα χρόνια η αλήθεια είναι ότι «την ψάχνουμε» για να μας δώσει πειστικές απαντήσεις,  για όλα όσα υποσχέθηκε και δεν έκανε. Στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην αντιπλημμυρική προστασία, στην ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της Αττικής. Κι είμαι βέβαιος ότι δεν θα την ακούγαμε καθόλου αυτά τα χρόνια , αν δεν είχαν συμβεί «στη βάρδια» της , οι τραγωδίες σε Μάνδρα και Μάτι. Εγω προσωπικά ποτέ δεν φοβήθηκα το δημόσιο διάλογο με την κα Δούρου, αυτή με αποφεύγει συστηματικά. Μην την πιστεύετε λοιπόν ότι θέλει πραγματικά debate.
  • Η κα Δούρου σας κατηγορεί για ανυπαρξία έργου όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείστε με την αυτοδιοίκηση. Τι απαντάτε;
Στο Μαρούσι παρέλαβα έναν υπερχρεωμένο Δήμο, τον οποίο εξυγιάναμε. Υλοποιήθηκε σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς: Στο πράσινο, στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, στην ενίσχυση των σχολικών υποδομών, στη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών. Στη παροχή πρότυπων δημοτικών υπηρεσιών. Δημιουργήθηκαν κοινωνικές δομές που στηρίζουν στην πράξη τη μέση οικογένεια, σταθήκαμε δίπλα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.
Μέσα από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κρίσης. Με πρότυπες κοινωνικές δομές, όπως το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος.
Ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ έδωσα, μαζί με πολλούς άλλους Δημάρχους, αγώνες για να αναβαθμίσουμε το κύρος της αυτοδιοίκησης. Να εξασφαλίσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής  προστασίας για όλους τους Έλληνες. 
Ως Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων  ανέλαβα πρωτοβουλίες με στόχο την  προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας.  
Στη θητεία μου ως Προέδρου του ΣΠΑΠ , δεν κάηκε ούτε ένα δέντρο στην Πεντέλη. 
Το δικό μου έργο δεν είναι ούτε αθόρυβο, ούτε αόρατο, όπως της κας Δούρου. Είναι ορατό και μετρήσιμο.
  • Η κα Δούρου ισχυρίζεται  «ότι, παρά τις Κασσάνδρες, που δήλωναν στα τέλη του 2014 ότι η Αττική σε ένα εξάμηνο θα μετατραπεί σε Νάπολη, έχουν περάσει 10 εξάμηνα και η διαχείριση των απορριμμάτων γίνεται κανονικά, με ασφάλεια και χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ισχύει αυτό;

Η αλήθεια είναι ότι το 2017 η κ. Δούρου διαπίστωσε τον επερχόμενο κορεσμό του ΧΥΤΑ Φυλής, γι αυτό αδειοδότησε και ανέθεσε μέσω του ΕΣΔΝΑ τις εργασίες επέκτασης του (το γνωστό "πανωσήκωμα") που σύμφωνα με την μελέτη που η ίδια ενέκρινε, έδινε 2 επιπλέον έτη "ζωής" στο ΧΥΤΑ. Δύο απολύτως προβληματικά έτη, αφού κάθε φορά που βρέχει έχουμε κατολισθήσεις και φαινόμενα επικίνδυνα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και των κατοίκων, με αποτέλεσμα ο ΧΥΤΑ να κλείνει και τα σκουπίδια να πνίγουν τους Δήμους της Αττικής. Οφείλει λοιπόν η κ. Δούρου αντί για ανεύθυνες δηλώσεις ότι δήθεν δεν πρόκειται να υπάρξει στο μέλλον πρόβλημα, να μας  δώσει τα ακριβή στοιχεία για την υπολειπόμενη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ Φυλής.
Να μας εξηγήσει γιατί δεν υλοποίησε μέχρι σήμερα κανένα έργο από αυτά που προβλέπει το εγκεκριμένο επί της θητείας της ΠΕ.Σ.Δ.Α..Αλλά και να μας ενημερώσει σε ποιο ακριβώς στάδιο υλοποίησης βρίσκεται ο σχεδιασμός αυτός.
  • Ποιές θα είναι οι προτεραιότητές σας αν εκλεγείτε Περιφερειάρχης ;

Η εφαρμογή ενός νέου σχεδίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Η δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας. Με έμφαση στην πρόληψη. Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και η βελτίωση της καθημερινότητας, με έργα και παρεμβάσεις και στους 66 Δήμους της Αττικής. Η προστασία και ανάδειξη των ελεύθερων χώρων πρασίνου και αναψυχής. Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη. Αλλά και να επενδύσουμε στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής , με συνέργειες φορέων που θα  την αναδείξουν διεθνώς σε τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό. Χρειάζεται να δοθεί προτεραιότητα στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στην τοπική ανάπτυξη και στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
  • Τις επόμενες μέρες θα επισκεφθείτε τις ΗΠΑ. Ποιος ο λόγος της επίσκεψης;
Θα  παραστώ την ερχόμενη Δευτέρα στην καθιερωμένη δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας,  που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, προς τιμήν της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας στο Λευκό Οίκο,  με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.  Στο πλαίσιο της ολιγοήμερης παραμονής μου θα συναντηθώ με ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, φορείς και εκπροσώπους της ομογένειας, του Κογκρέσου αλλά και άλλων συλλογικών οργάνων, με ατζέντα την ανάγκη να αναληφθούν συνεργασίες με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, που απαιτούνται για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας σε τομείς όπως ο ιατρικός τουρισμός, αλλά και η ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων  στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.