Ενημερωτική ημερίδα για την ασφαλή και απρόσκοπτη κίνηση πεζών, μητέρων με παιδιά, ΑμεΑ, καθώς και την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) πραγματοποίησε ο Δήμος Ιλίου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. 
Κατά την παρουσίασή του, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Παναγιώτης Συρμαλής ανέλυσε τις σημαντικότερες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων, όπως η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η επιχείρηση και η εκτέλεση προσπεράσματος, η παραβίαση του φωτεινού σηματοδότη, καθώς και η παραβίαση της διπλής γραμμής και των οριζόντιων διαγραμμίσεων.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
«Τα τροχαία ατυχήματα εξελίσσονται σε μεγάλη μάστιγα για τη χώρα μας ενώ δυστυχώς αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για νέους ηλικίας από 15 έως 29 ετών. Πολλά από αυτά θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί με τη σωστή ενημέρωση και είναι πραγματικά αξιόλογη η πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής να παρέχει χρήσιμες και ουσιαστικές πληροφορίες στους πολίτες, στο πλαίσιο προαγωγής της ασφάλειας τους. Σήμερα, είναι πλέον περισσότερο αναγκαία από ποτέ η εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ιλίου Δημήτρης Χαλδαίος, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος, εκπρόσωποι Συλλόγων, φορέων κ.ά.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.