Ο Κώστας Τσιάρας στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής
 Την ταχύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης έθεσε ο Κώστας Τσιάρας ως ένα από τους βασικούς στόχους του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στην ανάγκη εμπέδωσης κανόνων διαφάνειας στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, την ενίσχυση της δικαστικής ανεξαρτησίας και στα μέτρα καταπολέμησης της διαφθοράς σημειώνοντας ότι στόχος του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να συμβάλει στην επίτευξη των μακροχρόνιων και βιώσιμων ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης.

 Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στη Βουλή, ανέφερε πως στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης θα ενεργοποιηθούν νέες έξυπνες ηλεκτρονικές εφαρμογές που θα βοηθήσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα εξοικονομήσουν χρόνο και χρήματα υπέρ των επιχειρήσεων αλλά και της οικονομίας. «Η ηλεκτρονική δικαιοσύνη που λειτουργεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο θα βοηθήσει το υπουργείο μας να συμμετάσχει ενεργά σε δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση και χρησιμοποίηση πληροφοριακών συστημάτων για την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, την αύξηση της διαφάνεια και την απλούστευση των διαδικασιών», σημείωσε ο κ. Τσιάρας.
Τσιάρας: Ταχύτερη εκκαθάριση φορολογικών εκκρεμοτήτων

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαοσύνης δρομολογείται η υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης για την σύσταση ειδικών τμημάτων στα δικαστήρια όπου θα δικάζονται υποθέσεις συμβάσεων και ανταγωνισμού, ενώ στις άμεσες ενέργειες του υπουργείου είναι και η ταχύτερη εκκαθάριση φορολογικών εκκρεμοτήτων των πολιτών, ώστε να αποσυμφορηθούν τα διοικητικά δικαστήρια ενισχύοντας παράλληλα το σκέλος των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.

« Προχωρούμε ακόμα στην καθιέρωση νέων ευέλικτων εργαλείων για την διαχείριση του ιδιωτικού χρέους προκειμένου η οικονομία μας να μπορέσει και το τραπεζικό σύστημα να απαλλαγούν από το βραχνά των κόκκινων δανείων και να μπούμε στη βαθμίδα πιστοληπτικής ικανότητας προκειμένου η χώρα μας να συμμετέχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Η πατρίδα μας έχει μια νέα ευκαιρία μετά από 10 χρόνια κρίσης, το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι ένα παραγωγικό ένα αναπτυξιακό υπουργείο που δημιουργεί τους όρους και τις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου διασφαλίζοντας παράλληλα ισχυρούς κανόνες διαφάνειας στην λειτουργία της Δημόσιας διοίκησης, της αγοράς και της οικονομίας», κατέληξε ο κ. Τσιάρας.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/tsiaras-tahytita-aponomis-dikaiosynis

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.