Πλήθος κόσμου στην παραλία του Αλίμου το μεσημέρι της Κυριακής παρά τις συστάσεις των Αρχών για την πρόληψη από τον κορωνοϊό
Έπειτα από τις εικόνες από τις παραλίες της Αττικής, αλλά και αλλού στην Ελλάδα, που γέμισαν από κόσμο, ενώ οι Αρχές ζητούν από τους πολίτες να παραμείνουν σπίτι για να αναχαιτίσουν την διάδοση του κορωνοϊού, θα περίμενε κανείς πως οι συστάσεις, αλλά και η απόφαση για κλείσιμο παραλιών και χιονοδρομικών θα έπιανε τόπο.

Η ανακοίνωση για συμμόρφωση με την οδηγία «Μένουμε Σπίτι» στην παραλιακή την Κυριακή
Ακόμη και ανακοινώσεις αναρτήθηκαν από τους υπεύθυνους των οργανωμένων παραλιών, όπως στην Ακτή του Ήλιου στον Άλιμο, που ενημέρωναν τους πολίτες πως ο χώρος θα παραμείνει κλειστός. «Σας παρακαλούμε να αποτρέψουμε την διάδοση του ιού» έγραφε η ανακοίνωση.

Ωστόσο, εικόνες από τις παραλίες που είναι ανοιχτές στον Άλιμο, φαίνεται πως γέμισαν και σήμερα με κόσμο που φαίνεται να αγνοεί πλήρως τα έκτακτα μέτρα πρόληψης από την διάδοση του κορωνοϊού.


Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρει πως πρέπει όλοι μας να τηρήσουμε μια υπεύθυνη στάση απέναντι στον κορωνοϊό και πως όσοι δεν πειθαρχούν πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν αυτό το δικαίωμα, καθώς η συμπεριφορά τους συνιστά δημόσιο κίνδυνο.

Εντελώς διαφορετική η εικόνα στις οργανωμένες παραλίες, που έκλεισαν με λουκέτο για το κοινό και ως εκ τούτου έμοιαζαν με έρημο τοπίο την Κυριακή, μετά την ανακοίνωση των Αρχών για επιπλέον μέτρα πρόληψης από τη μετάδοση του κορωνοϊού.


Ακόμη κι έτσι βέβαια, κόσμος κατέβηκε στην παραλία σε παρέες και επέλεξε να κάνει την κυριακάτικη βόλτα του, παρότι οι Αρχές συνιστούν να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις μας όσο διαρκεί η πανδημία του κορωνοϊού.

To Σάββατο, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό και τις υψηλές θερμοκρασίες, εκατοντάδες ήταν αυτοί που έσπευσαν στις παραλίες. Στην Ακτή του Ηλιου στον Αλιμο η παραλία θύμιζε… καλοκαίρι, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν απλώσει τις πετσέτες τους στην άμμο και απολάμβαναν τον ανοιξιάτικο ήλιο.

Και στο Καβούρι και στην πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης δημιουργήθηκε ουρά από ανθρώπους που διαμαρτύρονταν επειδή οι υπάλληλοι αρνούνταν να τους επιτρέψουν την είσοδο, επικαλούμενοι σχετικές οδηγίες που είχαν λάβει.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.