Αποτέλεσμα εικόνας για μητσοτακης εκκλησια
Απαντώντας ουσιαστικά στην σαφώς χλιαρή απόφαση της ΔΙΣ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».

Δείτε τι ανάρτησε ο Πρωθυπουργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».

Prime Minister GR

@PrimeministerGR
Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις.

2.618
10:43 μ.μ. - 16 Μαρ 2020
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
1.129 άτομα συζητούν σχετικά με αυτόΟργή στο Μαξίμου για την άτολμη απόφαση της ΔΙΣ
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός φέρεται να οργίστηκε από την άτολμη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και αποφάσισε να κλείσει τις εκκλησίες με απόφαση της κυβέρνησης.

Υπ. Παιδείας: Καμία λειτουργία, καθόλου γάμοι-βαφτίσια -Καθαρές, όχι μεσοβέζικες λύσεις
Είναι ενδεικτικό ότι λίγο αργότερα πηγές του υπ. Παιδείας διευκρίνιζαν επιπλέον ότι δεν θα τελούνται για όλα τα δόγματα και όλες τις θρησκείες:


Καμία λειτουργία, ούτε της Κυριακής
Καθόλου γάμοι και βαφτίσια, ούτε κατ'εξαίρεση
«Προχωράμε ένα βήμα πιο πέρα. Καθαρές λύσεις και όχι μεσοβέζικες καταστάσεις. Η δημόσια υγεία πάνω απ’ όλα» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.


Υπενθυμίζεται ότι στην απόφαση της ΔΙΣ γίνονταν λόγος για λιτή τέλεση της Θείας Λειτουργίας από την Κυραική μέχρι τις 11/4 από τις 7-8 το πρωί ενώ γίνονταν επίσης λόγος για εξαιρέσεις σε γάμους-βαφτίσια αν υπήρχε «ανάγκη».

Κεραμέως: Οι εξαιρέσεις αφορούν μόνο κηδείες και ατομική προσευχή
Σε δήλωσή της από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση:

τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και
την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας).
Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.