Θεοδωρικάκος: Έρχονται 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο - CNN.gr

Με κατηγορηματικό τρόπο ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος διέψευσε, σε συνέντευξή του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, τα σενάρια για μείωση μισθών και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αντιπολίτευση στηριζόμενος σε αλήθειες και όχι σε ψέματα.
Ο υπουργός Εσωτερικών διέψευσε και πάλι το ενδεχόμενο μείωσης μισθών στο δημόσιο. Σε ερώτηση πώς δημιουργήθηκε το θέμα, θύμισε ότι υπήρξαν δημοσιεύματα τα οποία υιοθέτησε κατά «υπερβολικό τρόπο» ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χαρίτσης «ο οποίος καταφέρθηκε με πολιτική ορολογία και πολιτική επιχειρηματολογία της μνημονιακής περιόδου 2012-2015. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, για να έχει έναν χρήσιμο και ουσιαστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας, θα πρέπει να στηρίζεται πάνω σε αλήθειες και στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για μειώσεις μισθών ή συντάξεων. Η πολιτική με ψέματα θα έπρεπε να έχει σταματήσει ύστερα από τις οδυνηρές εμπειρίες που έζησε η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά αυτοί δεν σταματούν».
Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για τα τραπεζοκαθίσματα, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι είναι μια διάταξη η οποία κατατίθεται σήμερα. “Στοχεύει στην στήριξη των θέσεων εργασίας, γιατί δίνει τη δυνατότητα στους καταστηματάρχες να αξιοποιήσουν το διπλάσιο χώρο για τραπεζοκαθίσματα και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν, δίνεται η δυνατότητα στις οικονομικές επιτροπές των δήμων να μειώσουν έως και 50% τα δημοτικά τέλη”, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και υπογράμμισε πως “θα υπάρχουν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου” για άτομα με αναπηρία ή προβλήματα όρασης. Σε διαφορετική περίπτωση, “οποιαδήποτε αυθαιρεσία θα ελεγχθεί και θα υπάρξουν πρόστιμα και αφαιρέσεις αδειών” προειδοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών.
Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε χωρίς νόημα και εκτός ενδιαφέροντος του υπουργείου Εσωτερικών, του οποίου η πολιτική ηγεσία δεν είχε γνώση, το έγγραφο που εμφανίζει σήμερα η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σχετικά με έρευνα που ξεκίνησε χαμηλόβαθμος υπάλληλος για το ποια μυστήρια όλων των δογμάτων και θρησκειών, τελέσθηκαν κατά την περίοδο της καραντίνας. Και διευκρίνισε ότι αν το υπουργείο Εσωτερικών ενδιαφερόταν να αντλήσει πληροφορίες για το συγκεκριμένο ζήτημα, θα το έκανε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Μητρώου Πολιτών.
«Το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται η εφημερίδα είναι ένα υπηρεσιακό έγγραφο ενός χαμηλόβαθμου υπαλλήλου του υπουργείου Εσωτερικών. Έχει γίνει εν αγνοία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, τόσο εμού όσο και του υφυπουργού μου του κ. Λιβάνιου και επομένως δεν έχει καμία βάση», είπε.
Σε ερώτηση για το νόημα του εγγράφου που αναφέρεται στην περίοδο της καραντίνας όπου απαγορευόταν η τέλεση μυστηρίων, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι δεν είχε κανένα νόημα.  «Θέλω να θυμίσω ότι η απαγόρευση τέλεσης των μυστηρίων αφορούσε τους πάντες. Δεν αφορούσε την συντριπτική πλειοψηφία που είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι, αλλά και σε όσους ανήκουν σε άλλα χριστιανικά δόγματα και σε όσους είναι μουσουλμάνοι. Επίσης υπήρξαν διάφορες καταγγελίες ότι άλλα δόγματα, όχι Χριστιανοί Ορθόδοξοι είχαν τελέσει τέτοια μυστήρια. Παρόλα αυτά, το θέμα δεν ήταν στο ενδιαφέρον του υπουργείου Εσωτερικών. Το Υπουργείο Εσωτερικών αν ήθελε να δει αν έχουν τελεστεί τέτοια μυστήρια και αν έχουν καταχωρηθεί, έχει τη μεγάλη ηλεκτρονική βάση του Μητρώου Πολιτών και θα το γνώριζε αυτό. Δεν θα χρειαζόταν να στείλει ένα έγγραφο ένας υπάλληλος για να το μάθει και δεύτερον επαναλαμβάνω ότι το γεγονός δεν τελούσε σε γνώση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο υπουργός Εσωτερικών τις απέκλεισε κατηγορηματικά: «Είναι ξεκάθαρο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει μια πανίσχυρη εντολή τετραετίας από τον ελληνικό λαό . Έχει αντιμετωπίσει δύο μεγάλες κρίσεις με μεγάλη επιτυχία. Έχει ενώσει τους Έλληνες και είναι προφανώς συγκεντρωμένος, όπως και ολόκληρη η κυβέρνηση, στην ανασυγκρότηση της χώρας, του κράτους και της οικονομίας από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.  Δεν υπάρχει κανένας λόγος για εκλογές. Έχουμε τη δύναμη, έχουμε το σχέδιο, έχουμε την ευθύνη, έχουμε τη δυνατότητα, να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού».
Σε ερώτηση για το αν χρειάζεται ανασχηματισμός, θύμισε ότι αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού και παρέπεμψε σε χθεσινή δημοσιογραφική διαρροή από ανώτατη κυβερνητική πηγή η οποία τόνιζε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. «Η δική μας δουλειά είναι να εργαζόμαστε πολύ σκληρά και με συνέπεια σε αυτά που έχουμε δεσμευθεί για να προχωρήσουμε μπροστά τη χώρα και αυτό κάνουμε».
Κληθείς, μάλιστα, να σχολιάσει τη δημοσκοπική “άνοιξη της ΝΔ”, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης “έχει χτίσει μια στέρεη πολιτική κυριαρχία σε τρεις φάσεις”: Πρώτον όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση έχοντας αποδείξει ότι ήταν “απόλυτα έτοιμος”. Δεύτερον όταν  αντιμετώπισε  «με αποφασιστικό τρόπο την ασύμμετρη απειλή στον Έβρο και τα νησιά» και η τρίτη φάση «είναι αυτή της πανδημίας, στην οποία έβαλε πάνω απ’  όλα την ανθρώπινη ζωή".


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.