«Ήρθε η στιγμή της μεγάλης μάχης» είπε ο Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία – σοκ για τη διασπορά του ιού στη Θεσσαλονίκη. 

«Η θετικότητα σύμφωνα με το ΑΠΘ είναι 32% στη Θεσσαλονίκη» σημείωσε ο υπουργός τονίζοντας ότι η διασπορά στην κοινότητα είναι μεγάλη και πως το σύστημα Υγείας βρίσκονται στο «κόκκινο». 

Παράλληλα, έδωσε στοιχεία σχετικά με του αριθμούς των κλινών ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη. «Τον Αύγουστο του 2020 αναπτύχθηκαν 43 κλίνες ΜΕΘ - COVID. Τον Οκτώβριο αναπτύχθηκαν επιπλέον 75 κλίνες ΜΕΘ - COVID. Πλέον 50 κλίνες ειδικών μονάδων μετατρέπονται σε κλίνες ΜΕΘ – COVID. Οι ΜΕΘ COVID-19 και non- COVID είναι 233». 

Για τις ΜΕΘ σε ολόκληρη την Ελλάδα, ανέφερε «παραλάβαμε 557 και έχουν φτάσει τις 1082» ενώ «μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε ακόμα 234». 

«Οι δυνάμεις του ΕΣΥ δεν είναι απεριόριστες»

«Ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά έκαναν, κάνουν και θα κάνουν ό,τι χρειαστεί, ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, αλλά και ό,τι κατά περίπτωση κρίνεται αναγκαίο ώστε μαζί με την ελληνική κοινωνία να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας.

«Οι δυνάμεις του ΕΣΥ δεν είναι απεριόριστες, αποδείξαμε ότι έχουμε σχέδιο και ότι μπορούμε να το εφαρμόσουμε» τόνισε. Επέκρινε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. «Απέναντι στην εθνική προσπάθεια υπάρχει ο Αλέξης Τσίπρας και όσοι σύντροφοι ακολουθούν αυτή τη λαϊκίστικη αντιπολίτευση με ψέματα και fake news γύρω από τη δημόσια υγεία αυτή τη δύσκολη ώρα. Θέλω να ξέρουν ότι δεν χτυπούν εμάς, χτυπούν τους πολίτες. Το έκαναν στην αρχή της πανδημίας, το επαναλαμβάνουν αδίστακτα και τώρα» ανέφερε