«Τα έργα ενεργειακής απόδοσης αποτελούν το κλειδί τόσο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όσο και για την εξοικονόμηση σημαντικών πόρων για την Αυτοδιοίκηση», επισήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στον χαιρετισμό του στο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για την καινοτόμο χρηματοδότηση Συμβάσεων Ενεργειακής Απόδοσης, στο πλαίσιο της δράσης «PRODESA – Ανάπτυξη Έργων Ενεργειακής Αποδοτικότητας στη Νότια Αττική».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών στάθηκε στο παράδειγμα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο δίνει στους δήμους και τις περιφέρειες όλης της χώρας τη δυνατότητα να υλοποιούν έργα υψηλής προτεραιότητας που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.  Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας πέραν των έργων αστικής αναζωογόνησης με έντονο περιβαλλοντικό αποτύπωμα για τις τοπικές κοινωνίες και των έργων βιώσιμης ανάπτυξης, αναφέρθηκε ειδικά στην πρόσκληση ΑΤ03 του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για δράσεις αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ιδίως για τις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων, με την αντικατάσταση του υφιστάμενου ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού με φωτοβολταϊκά μικρής κλίμακας. Όπως σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, μέχρι στιγμής στην πρόσκληση ΑΤ03 του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» έχουν υποβληθεί προτάσεις από 55 διαφορετικούς δήμους, συνολικού ύψους 175 εκατ. ευρώ. Έχουν ήδη ενταχθεί τρεις προτάσεις, συνολικού ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, δύο προτάσεις από τον δήμο Κιλελέρ και τον δήμο Εμμανουήλ Παππά έτυχαν ήδη της θετικής αξιολόγησης της επιτροπής και θα ενταχθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται οι εντάξεις και άλλων έργων, ιδίως των ΔΕΥΑ από διάφορες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, ο κ. Πέτσας τόνισε τη δυνατότητα που υπάρχει για συνέργειες με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα σας, προκειμένου να στηρίζουμε οποιαδήποτε καινοτόμο πρωτοβουλία. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποδείξει ότι διαθέτει τη βούληση και ότι μπορεί να προχωράει σε σημαντικές μεταρρυθμιστικές τομές. Είμαστε, εδώ, σύμμαχοι στην ίδια προσπάθεια, κρίκοι στην ίδια αλυσίδα, προκειμένου να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών, να φροντίζουμε και να προστατεύουμε το κοινό μας σπίτι, το περιβάλλον», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.



Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.