Ιδιαίτερη επιτυχία σημειώνει το πρόγραμμα ανακύκλωσης πολιτών «ΤΗΕ GREEN CITY», που αποτελεί πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και την εταιρεία Citipost. 

Στο καινοτόμο πρόγραμμα συμμετέχει από τις αρχές Σεπτεμβρίου και ο Δήμος Διονύσου, μέσω έξι κινητών «πράσινων» σημείων. Μέχρι στιγμής θετική είναι η ανταπόκριση  δεκάδων πολιτών καθώς και σχολείων του Δήμου μας, που ήδη έχουν μαζέψει χιλιάδες πόντους.

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης των οικιακών απορριμμάτων με κεντρικό μήνυμα «Ανακυκλώνω - Συμμετέχω - Κερδίζω», επιβραβεύει τους πολίτες για τα υλικά που ανακυκλώνουν μέσω mobileapp. Υποστηρίζει έτσι ενεργά την προσπάθεια ουσιαστικής αύξησης του όγκου των υλικών που προωθούνται προς ανακύκλωση, μειώνοντας σημαντικά την περιβαλλοντική επιβάρυνση που επιφέρουν τα οικιακά απορρίμματα.

Στο «ΤΗΕ GREEN CITY» μπορούν να συμμετέχουν οι πολίτες 66 Δήμων της Αττικής οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν 8 κατηγορίες και είδη διαχωρισμένων υλικών, που μέχρι σήμερα κατέληγαν στις χωματερές, και να επιβραβεύονται.Συγκεκριμένα:

Τα πιο κάτω υλικά θα μπορούν πλέον να αποκτούν μια δεύτερη ευκαιρία, δίνοντας στο περιβάλλον μία επιπλέον «ανάσα».

1) Χαρτί/Χαρτόνι (εφημερίδες, βιβλία, περιοδικά,έντυπο υλικό κτλ.).
2) Πλαστικά (λεκάνες, δοχεία, θήκες, κτλ.).
3) Μεταλλικά Αντικείμενα (σκεύη, εργαλεία, κλειδιά, κτλ.).
4) Αλουμίνιο (σκεύη, μπολ, περιέκτες τροφίμων και ποτών, κτλ.).
5) Γυαλί (ποτήρια, πιάτα, βάζα, κτλ.).
6) Ηλεκτρονικός & Ηλεκτρικός Εξοπλισμός (μικρές οικιακές συσκευές, CD/DVD, tablets, κτλ.).
7) Βρώσιμα Έλαια & Λίπη (ελαιόλαδο, σπορέλαιο, κτλ.).
8) Ρούχα (ένδυση/υπόδηση)-Υφάσματα (ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη, πανιά, κτλ.).

Ο τύπος και το βάρος των υλικών που προσκομίζονται προς ανακύκλωση, μετατρέπονται σε πόντους και οι πολίτες κερδίζουν οφέλη µέσω των συνεργαζόμενων επιχειρήσεωντου προγράμματος, οι οποίες παρουσιάζονται στη mobile εφαρμογή THE GREEN CITY.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω εξήντα (60) Κινητών Πράσινων Σημείων Ανακύκλωσης, τα οποία με δυνατότητα συλλογής 1.2 τόνων το καθένα, πραγματοποιούν δρομολόγια με προκαθορισμένες στάσεις σε πλατείες, υπαίθρια parking, κτλ.

Οι πολίτες αποκτούν άμεσα επιβράβευση μέσω του προγράμματος, αφού πραγματοποιήσουν εγγραφή είτε online, μέσω τουapp του Προγράμματος ή μέσω του www.thegreencity.gr, είτε συμπληρώνοντας τις έντυπες φόρμες εγγραφής, στα σημεία λειτουργίας των Κινητών Πράσινων Σημείων Ανακύκλωσης.

Στη συνέχεια, κάθε φορά που παραδίδουν στα σημεία συλλογής διαχωρισμένα είδη προς ανακύκλωση, λαμβάνουν πόντους που υπολογίζονται βάσει του τύπου υλικού και του βάρους του. Οι πόντοι αυτοί «εξαργυρώνονται» μέσω συνεργαζόμενων στο Πρόγραμμα επιχειρήσεων υπό τη μορφή δώρων ή εκπτώσεων. Ήδη, με την εκκίνηση του προγράμματος, έχουν ενταχθεί και συμμετέχουν μεγάλες εταιρείες, όπως SAMSUNG, JYSK, ΚΡΗΤΙΚΟΣ Super Market, COSMOSSPORT, Sneaker10, CITYZEN Parking& Services, thebabycity, flask, ENTOS by SATO, ενώ σύντομα αναμένεται να προστεθούν αρκετές ακόμα, όπως, ΔΕΗ, Everest, PizzaFan, κ.ά.

Τα κινητά πράσινα σημεία ανακύκλωσης θα βρίσκονται στο Δήμο Διονύσου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα (2 δρομολόγια την εβδομάδα):

Τρίτη

9:30 – 12:00: Κωνσταντίνου Κανάρη 3, Άνοιξη (έναντι Δημοτικού Καταστήματος)

12:30 – 14:25: 25ης Μαρτίου & Μεγάλου Αλεξάνδρου, Σταμάτα

14:45 – 15:40: Πλατεία Μικράς Ασίας, Κρυονέρι (Κεντρική Πλατεία)

Παρασκευή

9:30 – 12:00: Ηρώων Πολυτεχνείου στον ΟΣΕ, Άγιος Στέφανος

12:30 – 14:25: Γυμνάσιο Δροσιάς (1ης Μαϊου & Λεωφόρος Δημοκρατίας, Δροσιά)

14:45 – 15:40: Safe House (Βακχών &Λεωφ. Διονύσου, Διόνυσος)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.thegreencity.gr ή καλέστε στο τηλέφωνο 210 921 5 000.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.