Δεν θέλουμε Grexit, διαμηνύει τώρα η Κριστίν Λαγκάρντ, με συνέντευξή της στο γαλλικό περιοδικό Challenges.


Η επικεφαλής του ΔΝΤ στην ίδια συνέντευξη υποστηρίζει πως δεν μπορεί ένα πρόγραμμα, όπως το ελληνικό να στηρίζεται μόνο σε αυξήσεις φόρων, ενώ τονίζει πως το Ταμείο δεν επιδιώκει να «τινάξει στον αέρα» την Ευρωζώνη.

Η επικεφαλής του Ταμείου επισημαίνει ότι για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας απαιτείται η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, αλλά επίσης και «βήματα από τους Ευρωπαίους εταίρους, ώστε να διασφαλιστεί ότι το χρέος είναι βιώσιμο».

Το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο, σχολιάζει ακόμα η κυρία Λαγκάρντ και τονίζει στην ίδια συνέντευξη, που δημοσιεύεται την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες, αλλά δόθηκε μερικές ημέρες νωρίτερα.

Πάντως σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, η αντιπρόταση των θεσμών έχουν οδηγήσει ξανά στην αβεβαιότητα καθώς –όπως είπε και ο πρωθυπουργός – είτε δεν θέλουν συμφωνία, είτε εξυπηρετούν συμφέροντα

Αρκετά μάλιστα είναι τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούν ανοιχτά για εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με ευθύνη των θεσμών.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.