Μόλις λίγες ώρες μετά από την παραίτηση του από το υπουργείο Οικονομικών, οι δημόσιες σχέσεις του Γιάνη Βαρουφάκη πήραν «φωτιά».


Η επιστολή που κυκλοφορεί από το γραφείο Τύπου του εκδοτικού οίκου Zed Books στο οποίο εκδίδεται το βιβλίο του κ. Βαρουφάκη στα αγγλικά «Global Minotaur» («Ο Παγκόσμιος Μινώταυρος»), προτρέπει τους δημοσιογράφους να ζητήσουν αποσπάσματα της νέας έκδοσης του πονήματος του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Το εντυπωσιακό είναι, όμως, το ύφος με το οποίο το γραφείο Τύπου χαρακτηρίζει τον κ. Βαρουφάκη, καθώς σύμφωνα με τον Zed Books είναι «ο πιο κουλ, χαρισματικός και πιο έξυπνος υπουργός Οικονομικών που υπήρξε ποτέ (#MinisterofAwesome)».

Το κείμενο αναφέρει:

«Ακολούθως της παραίτησης του Γιάνη Βαρουφάκη -ίσως τον πιο κουλ, χαρισματικό και πιο έξυπνο υπουργό Οικονομικών που υπήρξε ποτέ (#MinisterofAwesome)- αναρωτιόμουν αν θα μπορούσα να σας βοηθήσω με θέματα για εκείνον. Αυτή την εβδομάδα προχωράμε σε μία νέα έκδοση του βιβλίου του κ. Βαρουφάκη “Ο Παγκόσμιος Μινώταυρος” (σε συνημμένο το δελτίο Τύπου), με ένα νέο πρόλογο από τον οικονομικό συντάκτη του Channel 4, Πολ Μέισον. 

Σκέφτηκα να έρθω σε επαφή μαζί σας σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει κάποιο από τα ακόλουθα: Ένα απόσπασμα του βιβλίου -το βιβλίο είναι πολύ προσιτό και με ενδιαφέρουσα γραφή- αρκετό υλικό που προβλέπει την τωρινή κρίση της Ευρωζώνης και το χάος της χρηματοπιστωτικής μόχλευσης- και λύσεις για το πώς μπορεί η Ευρώπη να γιατρευτεί. 

Ο πρόλογος του Πολ Μέισον μπορεί επίσης να σταλεί σε απόσπασμα. Μία περίληψη των κειμένων για τον Βαρουφάκη και/ή τις ιδέες του για το βιβλίο – θα είμαι πολύ χαρούμενος να συζητήσω ιδέες, ή να σας βοηθήσω σε όλα αν χρειαστεί. 

Προτάσεις για ανθρώπους που μπορούν να γράφουν στον κ. Βαρουφάκη και/ή στο βιβλίο –για παράδειγμα ένας από τους συγγραφείς μας, ο καθηγητής Στιβ Κιν- έχει υπάρξει ειλικρινής και σαφής υποστηρικτής του κ. Βαρουφάκη και θα μπορούσε να γράψει κάτι πολύ διορατικό και γρήγορο. Σας παρακαλώ να μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου αν μπορώ να βοηθήσω σε κάθε περίπτωση. Με εκτίμηση, Τζον».

Η Wall Street Journal επικοινώνησε με τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου, Τζόναθαν Μάουντερ, ο οποίος δήλωσε πως δεν ένιωθε ότι ήταν κάτι λάθος στις λέξεις που χρησιμοποίησε για την προώθηση του δελτίου Τύπου και στον τρόπο με τον οποίο αναφερόταν στον κ. Βαρουφάκη.

«Δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο θα έπρεπε να ντραπώ», δήλωσε ο κ. Μάουντερ και συμπλήρωσε πως απλώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στο πρόσωπό του, προσθέτοντας ότι η επικοινωνία αυτού του τύπου είναι συνηθισμένη και κανονική.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.