Εφ’ όλης της ύλης είναι η σημερινή τοποθέτηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη σχετικά με τον κυκεώνα εξελίξεων την επ’ αύριο του κρίσιμου δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, η σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο αποτελεί θετικό βήμα προς τη διασφάλιση της εθνικής ενότητας και συνεργασίας, ενώ κρίσιμο θεωρείται το ζήτημα της επίτευξης μίας συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους άμεσα ώστε να βγει η χώρα κι η οικονομία από το αδιέξοδο, που έχουν περιέλθει.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Πατούλη:

“Η επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος βρίσκει ενωμένο τον ελληνικό λαό.

Η σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, γιατί η κρισιμότητα των στιγμών για τη χώρα, επιβάλλει την εθνική συνεννόηση και συνεργασία.

Η επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας με τους εταίρους μας και η αποφυγή του grexit, η αποκατάσταση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, η διασφάλιση των καταθέσεων, θα αποκαταστήσουν την ηρεμία και τη σταθερότητα στην Πατρίδα και την κοινωνία μας. Γι αυτό και πρέπει να υπάρξουν άμεσα πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.

Παράλληλα, οι διεργασίες που δρομολογούνται στο εγχώριο κομματικό σύστημα και στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς, πρέπει να έχουν ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο και να μην εξαντληθούν απλά στην αλλαγή προσώπων κομματικών ηγεσιών.

Η ανάγκη να εκπροσωπηθούν επαρκώς ιδεολογικά και πολιτικά οι δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας, είναι αδιαμφισβήτητη. Αυτό, πέραν των άλλων θα συμβάλλει και στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος της χώρας, απέναντι στην κοινωνία των πολιτών. Στην προσπάθεια αυτή, θα συμμετάσχω κι εγώ προσωπικά, με όλες μου τις δυνάμεις.

Η Αυτοδιοίκηση, ως θεσμός που βρίσκεται εγγύτερα από οποιονδήποτε άλλο στην κοινωνία, δηλώνει παρούσα στις πολιτικές, οικονομικές  και κοινωνικές εξελίξεις της χώρας και θα αναλάβει στο επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή”.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.