«Θα ήθελα να ήμουν έστω και μια μύγα στην αρχαία Ελλάδα, όταν έχτιζαν την Ακρόπολη». Ο Άρνολντ Σβαρτζεβνέγκερ συγκινεί με τις δηλώσεις του.


Τα μηνύματά τους στέλνουν πολλοί διάσημοι άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου για την Ελλάδα και Έλληνες του εξωτερικού για όλα όσα ζούμε στη χέρα μας. Μέσω των social media οι περισσότεροι εκφράζουν τη γνώμη τους, παίρνουν θέση, δείχνουν τη στήριξή τους.

Ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ μέσω του περιοδικού People μίλησε στην Έλγκα Νταϊφά ( στο Βερολίνο, στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του φιλμ «Εξολοθρευτής: Γένεσις»)  για την Ελλάδα και τους Έλληνες: «Ό,τι έκανα στη ζωή μου το έκανα. Αυτό, όμως που με ιντριγκάρει είναι οι ιστορικές περίοδοι. Θα ήθελα να ήμουν έστω και μια μύγα στην αρχαία Ελλάδα, όταν έχτιζαν την Ακρόπολη. Να ήμουν ένας απλός παρατηρητής, όχι πρωταγωνιστής, τη στιγμή που "γραφόταν" η ιστορία. Από μικρός είχα ιδιαίτερη αγάπη στην Ελλάδα, στους αρχαίους μύθους και ήρωες.
Για εμάς, που έχουμε ασχοληθεί με το body building, η αρχαία Ελλάδα είναι πάντα στο επίκεντρο, νιώθουμε σαν συνεχιστές των αρχαίων Ελλήνων και για αυτό το λόγο αγαπώ ιδιαιτέρως τον Ηρακλή.
Είμαι πολύ στενοχωρημένος για όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς πολιτισμοί και λαοί με τεράστια ιστορία αγωνίζονται για να επιβιώσουν. Πιστεύω στους Έλληνες και στην ψυχή τους. Θα τα καταφέρετε».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.