Το υπουργείο προσέθεσε ότι οι αιτούμενοι ασύλου δεν θα μπορούν πλέον να συνεχίσουν το ταξίδι τους


H Φινλανδία άρχισε συνοριακούς ελέγχους στους αιτούμενους ασύλου που καταφθάνουν από τη Σουηδία στην πόλη Τόρνιο, στο βόρειο τμήμα της χώρας, ενώ δεκάδες πολίτες διαδήλωσαν εκεί κατά της ολοένα και αυξανόμενης εισροής μεταναστών.
«Οι άνθρωποι που διασχίζουν τα σύνορα στο Τόρνιο θα ελέγχονται βάση διαδικασιών των οποίων υπεύθυνη είναι η αστυνομία», επισήμανε το υπουργείο Εσωτερικών σε δελτίο τύπου.
Το υπουργείο προσέθεσε ότι οι αιτούμενοι ασύλου δεν θα μπορούν πλέον να συνεχίσουν το ταξίδι τους από το Τόρνιο στην υπόλοιπη χώρα, χωρίς να έχουν καταγραφθεί ως άτομα τα οποία αιτούνται ασύλου.
«Η κατάσταση στο βόρειο τμήμα είναι ανεξέλεγκτη. Οι άνθρωποι συνέχιζαν από εκεί το ταξίδι τους προς οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα στην Φινλανδία», είπε ο Πάιβι Νεργκ, αξιωματούχος του υπουργείου, στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Helsingin Sanomat.
Όπως μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο YLE, περίπου 100 Φινλανδοί συγκεντρώθηκαν στο Τόρνιο για να διαμαρτυρηθούν για την εισροή μεταναστών στην χώρα, κρατώντας πλακάτ όπου αναγραφόταν το σύνθημα «Κλείστε τα Σύνορα!».

Η κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι περισσότεροι από 11.000 αιτούντες άσυλο, στην πλειονότητά τους από το Ιράκ, έχουν φθάσει στην Φινλανδία από τις αρχές του έτους, σε σύγκριση με μόλις 3.600 που έφθασαν συνολικά το 2014.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.