Το σκάνδαλο με την Volkswagen δεν μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο το γερμανικό περιοδικό Spiegel που με ένα καυστικό εξώφυλλο σχολιάζει τις ενέργειες των ιθυνόντων του κολοσσού κάνοντας λόγο για αυτοκτονία.


Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε για το εξελιγμένο software που είχε εγκαταστήσει σε αυτοκίνητα VW και Audi.

Μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) βρήκε παράνομα εγκατεστημένο λογισμικό το οποίο μειώνει δραματικά τις εκπομπές διοξειδίου του αζώτου (NOx), αλλά μόνο όταν τα αυτοκίνητα περνούν από έλεγχο. Πρόκειται για ένα σύστημα αναστολής το οποίο ήταν τοποθετημένο στην μηχανή των οχημάτων της Volkswagen.

Για την ακρίβεια οι αρχές διαπίστωσαν ότι χάρη στο συγκεκριμένο λογισμικό, τα αυτοκίνητα που πήγαν στις ΗΠΑ παράγουν 10 έως 40 φορές περισσότερους ρύπους από το επιτρεπόμενο όριο, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό.

Η Volkswagen είναι η κορυφαία σε πωλήσεις και η αρχική μάρκα του Ομίλου Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας και η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, πίσω από την Toyota. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως τα κέρδη της Volkswagen αντιστοιχούν στο 3% του γερμανικού ΑΕΠ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.