Συνέντευξη Τύπου για το 15ο East Med Yacht Show, που θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 18 Μαΐου 2016 στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο επιβλητικό φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.


Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών κ.Γιώργος Κολλίντζας, ο Πρόεδρος Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων κ. Λύσανδρος Τσιλίδης καιο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Μαρίνα Ζέας» Α.Ε. κ. Σταύρος Κυριακούλης.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γ. Γραμματέας ΣΕΤΕ, Πρόεδρος της Οικονομικής & Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος κ. Γιώργος Βερνίκοςκαι ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος κ.  Αλέξανδρος Μαζαράκης.

Ακολουθούν οι ομιλίες.

Γιάννης Μώραλης-Δήμαρχος Πειραιά

«Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε σήμερα στο στολίδι της πόλης μας, στο Δημοτικό Θέατρο, σε μια ευχάριστη Συνέντευξη Τύπου, σε μια ευχάριστη ημέρα για την πόλη μας. Καλωσορίζω στον Πειραιά το 15ο East Med Yacht Show, έναν από τους πιο επιτυχημένους και σημαντικούς θεσμούς στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού και ειδικότερα στον τομέα του yachting. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας για το ότι το φετινό σαλόνι σκαφών θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στον Πειραιά.
Όλοι όσοι επισκεφθούν τις ημέρες εκείνες το Σαλόνι Σκαφών και την έκθεση, επαγγελματίες του κλάδου, τουριστικοί πράκτορες, αλλά και οι δημότες και οι χιλιάδες επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Πειραιά, τα αξιοθέατα  και τις ομορφιές του. Η Μαρίνα Ζέας άλλωστε, όπου θα πραγματοποιηθεί το Σαλόνι Σκαφών, είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία του Πειραιά.
Για εμάς το κομμάτι του Τουρισμού ως νέα Δημοτική Αρχή, αποτελεί προτεραιότητα και  έναν από τους βασικούς πυλώνες  ανάπτυξης της πόλης μας. Έχουμε πει ότι ο Πειραιάς πρέπει να κοιτάει προς τη θάλασσα, να κοιτάει στη ναυτιλία, στον τουρισμό. Για τον Τουρισμό, έχουμε κάνει αρκετά πράγματα, έχουμε κλείσει ως Δημοτική Αρχή 14 μήνες, στην πιο δύσκολη χρονιά για τη χώρα, με πολλές εκλογές, με δημοψηφίσματα, με κλειστές τράπεζες, με τρομερά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Στο κομμάτι του Τουρισμού, έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις, που ίσως να μην είναι και πολύ γνωστές στο ευρύ κοινό.
Έχω καταγράψει ορισμένα σημεία από αυτά που έγιναν τον πρώτο χρόνο και το συνδέω με το Yacht Show, το οποίο εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο δραστηριοτήτων και κοινών πρωτοβουλιών με τους διοργανωτές,  για να αναδείξουμε την πόλη μας.
Το σαλόνι σκαφών  θα επικοινωνηθεί μέσα από την πλατφόρμα του Destination Piraeus, μέσα από την εφαρμογή για κινητά καιtablets, μέσα από τον έντυπο οδηγό. Έχουμε προσλάβει σύμβουλο τουρισμού, για να φτιάξουμε ένα αναπτυξιακό τουριστικό σχέδιο το οποίο θα υποβάλουμε προς έγκριση στον ΕΟΤ.  Κάναμε ομάδες εργασίας με φορείς τής πόλης και την Περιφέρεια, για να συζητήσουμε τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την κρουαζιέρα και όχι μόνο. 
Προβάλλουμε το Destination Piraeus σε 60 σημεία στην πόλη και στα 2 τέρμιναλ του ΟΛΠ. Η καμπάνια περιλαμβάνει μεγάλα μπάνερ και αυτοκόλλητα. Στα τέρμιναλ κρουαζιέρας του ΟΛΠ  δεν υπήρχε φωτογραφία της πόλης του Πειραιά. Είχαν πολύ ωραία σημεία της Ελλάδας, από τα Μετέωρα, τη Μήλο, τη Μύκονο, την Αλόννησο, το Μοναστηράκι, εξαιρετικά σημεία αλλά δεν ήταν Πειραιάς. Αν πάει κάποιος σήμερα θα δει ότι είναι γεμάτο από όμορφα σημεία του Πειραιά, θα δει τα μνημεία μας, τους ναούς μας, το Δημοτικό Θέατρο, το Βεάκειο κ.α. Συζητήσαμε με τον ΟΑΣΑ και προσθέσαμε νέες στάσεις στη γραμμή Χ80. Οι δέκα στάσεις έγιναν 16 στην πόλη μας. Έχουμε έρθει σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους των κόκκινων και κίτρινων λεωφορείων, ώστε να παραμένουν οι τουρίστες στην πόλη μας. Στο πλαίσιο της αισθητικής αναβάθμισης, έχουμε κάνει σημαντικές παρεμβάσεις. Καλύψαμε το κτίριο της Ραλλείου και σε μια εβδομάδα σκεπάζουμε και το Σιλό αλλά και την Κάβα Χάλαρη. Τυπώσαμε πάνω από 10.000 πολυτελή έντυπαDestination Piraeus και δημιουργήσαμε μια ολοκληρωμένη καμπάνια στα social media. Προβλήθηκε σε Final 4 Ευρωπαϊκό και σε άλλες δράσεις. Συμμετείχαμε με περίπτερο στο Posidonia Sea Tourism Forum στο Μέγαρο Μουσικής, συμμετείχαμε με περίπτερο στο συνέδριο του Eυropean Maritime Day. Φέραμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας και υλοποιήσαμε ένα τριήμερο σημαντικών εκδηλώσεων και είπαμε ότι θα γίνει θεσμός κάθε χρόνο. Προβάλλαμε το Destination Piraeus στον τουριστικό οδηγό του Ε.Σ.Π. και προχωρήσαμε σε  συνεννόηση με ΟΑΣΑ και ΣΤΑΣΥ για προβολή στα δικά τους Μέσα Μαζικής Μεταφοράς  ενώ κάναμε και μια σειρά άλλων ενεργειών. Όλα αυτά σε  12 μήνες. Είναι ένα ξεκίνημα και σε αυτό το ξεκίνημα, σημαντική θέση έχει το 15ο East MedYacht Show.  Είναι σημαντική για την πόλη μας αυτή η έκθεση και είμαι σίγουρος ότι και ο Δήμος Πειραιά και οι διοργανωτές και οι ιθύνοντες της  Μαρίνα Ζέας, θα καταβάλουν  κάθε προσπάθεια για την επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης, ώστε να παραμείνει και τα επόμενα χρόνια ο θεσμός στον Πειραιά. Θέλουμε να φέρει στην πόλη επαγγελματίες, κόσμο, εκτός Πειραιά αλλά και Πειραιώτες. Παράλληλα θέλουμε να το διανθίσουμε και έχουμε μιλήσει με τον κ. Στελλιάτο, και με εκδηλώσεις παράλληλες το τριήμερο εκείνο. Ίσως να είναι ένας προπομπός των «Ημερών Θάλασσας» που θα γιορτάζουμε κάθε χρόνο. Ο Πειραιάς οφείλει και θα γιορτάζει κάθε χρόνο τις «Ημέρες Θάλασσας». Θεωρώ, ότι η διοργάνωση του σαλονιού σκαφών στον Πειραιά, αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για εμάς. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έτσι ώστε να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστώ».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.