Μαρτυρικά περνούν όσοι επισκέπτονται τη χώρα ή μένουν εκεί


Το βίο αβίωτο κάνουν οι Ρώσοι στους Τούρκους που μένουν στη Ρωσία ή βρίσκονται στη χώρα ως τουρίστες.

Χιλιάδες είναι οι καταγγελίες ανθρώπων για τα όσα άσχημα περνούν ενώ οι περισσότεροι από αυτούς φοβούνται ότι τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα, καθώς Πούτιν και Ερντογάν μένουν σταθεροί στις θέσεις τους.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η Βίλνταν Σεκίνερ, η οποία πήγε στην Ρωσία ως τουρίστρια αλλά τελικά δεν κατάφερε να δει ούτε ένα αξιοθέατο. Συνελήφθη στο αεροδρόμιο Sheremetyevo της Μόσχας. Συνολικά 16 ώρες την είχαν υπό κράτηση ενώ όπως ισχυρίζεται την απέλυσαν αφού την είχαν απολύσει. Ο λόγος; Η ίδια υποστηρίζει πως έζησε όλον αυτόν τον εφιάλτη επειδή είναι από την Τουρκία.

«Όταν με πήγαν στην αίθουσα των transit, είδα και άλλους Τούρκους πολίτες που περίμεναν να απελαθούν από τη Ρωσία. Κάποιοι από αυτούς ήταν εξαντλημένοι, αφού είχαν συμπληρώσει 48 ώρες αναμονής. Κάποιοι από αυτούς εργάζονταν στη Μόσχα και όπως μου είπαν έχουν αφήσει αρκετά προσωπικά αντικείμενα, τα οποία δεν γνώριζαν πότε και αν θα τα έπαιρναν πίσω. Άλλοι επισκέπτονται τις Ρωσίδες συζύγους ή φιλενάδες τους, αλλά τους σταμάτησε η αστυνομία στο αεροδρόμια» ανέφερε, εξιστορώντας την περιπέτεια της.

Το ήδη κακό κλίμα φροντίζουν να το κάνουν εκρηκτικό και τα ρωσικά μέσα. Περισσότερες από 2.000 υπογραφές είχαν συγκεντρωθεί μέσω διαδικτύου από Ρωσίδες συζύγους Τούρκων, ζητώντας από την τηλεόραση της χώρας να σταματήσει την προπαγάνδα και τον πόλεμο λάσπης.

Επιπλέον το Κρεμλίνο βάζει φρένο στις άδειες εργασίας που παραχωρούνται σε Τούρκους, οι οποίοι δεν βρίσκονται ήδη στη χώρα. Βέβαια και αυτοί που είναι μετανάστες στη χώρα εδώ και καιρό περνούν εξονυχιστικούς ελέγχους σε επίσημα έγγραφα και όχι μόνο.

Φυσικά τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν πλέον πολλοί Τούρκοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, ο οποίοι όμως για ευνόητους λόγους δεν θέλουν να μιλήσουν και κρατούν την ανωνυμία τους.

Ο ψυχρός διπλωματικός πόλεμος άγγιξε και τους φοιτητές, καθώς το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα καλέσει όλους τους Ρώσους φοιτητές που σπουδάζουν σε τουρκικά πανεπιστήμια μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών να επιστρέψουν πίσω.

Βέβαια το υπουργείο δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν κυρώσεις κατά των Τούρκων φοιτητών που βρίσκονται στη Ρωσία. Ωστόσο ήδη υπάρχουν αναφορές για ξαφνικά προβλήματα!

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.